У Держдепі розповіли, чому країна-агресор так «чіпляється» за Соледар

Читать на русском
Жодні можливі тактичні успіхи росіян не зможуть замінити стратегічної невдачі, яку путін і його війська зазнали з перших днів цієї війни.
Соледарфото: Фокус

Заяви російських окупантів про начебто отримання контролю над містом Соледар свідчать про те, що їм дуже бракує успіхів на тлі тривалої череди поразок і великих втрат від контрнаступу ЗСУ.

Про це речник Державного департаменту США Нед Прайс повідомив під час брифінгу.

«Українські сили, які розпочали контрнаступ минулого року, були надзвичайно ефективними в тому, щоби зупинити подальше вторгнення росіян, відкинути російські сили назад і відвоювати тисячі квадратних миль своєї території. І той факт, що деякі елементи в рф стверджують, що вони досягли певних успіхів, я думаю, свідчить про відсутність спроможності у росії робити такі заяви протягом уже достатньо тривалого часу», - зауважив речник Держдепу.

В ISW спростували заяви рф про захоплення Соледара та оточення БахмутаЗгідно зі словами аналітиків, контроль над Соледаром не обов'язково дозволить російським силам встановити контроль за критично важливими наземними комунікаціями ЗСУ до Бахмута.

Водночас, як він зазначив, Сполучені Штати оцінюють ситуацію на Донбасі як продовження інтенсивних бойових дій.

«За нашими очікуваннями, так продовжуватиметься й далі», - продовжив Прайс.

У Держдепі допустили, що обидві сторони зазнаватимуть втрат, а контроль над певними територіями може змінюватися в процесі бойових дій. І якщо росіянам навіть і вдасться здобути певні успіхи, то це їм коштуватиме масштабних втрат особового складу й озброєння.

Водночас, представник Держдепу наголосив, що жодні можливі тактичні успіхи росіян не зможуть замінити стратегічної невдачі, яку президент путін і його війська зазнали з перших днів цієї війни. І ця стратегічна невдача «лише посилилася завдяки ефективному контрнаступу, який розгорнула Україна».

Як відомо, Пентагон не підтвердив, що Соледар Донецької області був захоплений російськими окупаційними військами.

Нагадаємо, 12 січня у кремлі заявили, що у Соледарі «головна робота ще попереду».

9 січня росіяни розпочали новий потужний штурм Соледара. У місті тривають запеклі бої, але ворожим військам не вдається прорвати оборону бійців ЗСУ та вийти у тил.

Про ситуацію у Соледарі розповів нещодавно й президент України Володимир Зеленський.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: