Блінкен пригрозив Китаю «серйозними наслідками» у разі надання Пекіном допомоги рф

Читать на русском
За словами Блінкена, США обов'язково відреагують на можливе надання Китаєм матеріальної допомоги росії для продовження війни в Україні.

Держсекретар США Ентоні Блінкен попередив китайську владу про наслідки у разі надання Пекіном матеріальної допомоги росії для продовження війни в Україні.

Про це Блінкен заявив у ході зустрічі з головою комісії із закордонних справ ЦК КПК Ван І на полях Мюнхенської конференції з безпеки, повідомляє Sky News.

«Ми справді дуже стурбовані тим, що Китай розглядає можливість надання військової допомоги росії для підтримки її агресії проти України. Я чітко зазначив, що це матиме серйозні наслідки у наших відносинах», - заявив Блінкен.

Держсекретар також додав, що президент США Джо Байден неодноразово наголошував на цьому в особистих розмовах з главою КНР Сі Цзіньпінем.

Напередодні генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс «уважно стежить за розширенням та зміцненням відносин між Китаєм та росією».

При цьому деякі дипломати припускають, що Китай може піти на зближення із Заходом на тлі військових невдач росії. Очікується, що голова Китаю Сі Цзіньпін виголосить «мирну промову» у річницю вторгнення росії в Україну 24 лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: