Війна проти України обернулася для росії стратегічним провалом – Блінкен

Читать на русском
У Держдепі впевнені: безкарність дій росії відкриє скриньку Пандори. Саме тому союзники мають і надалі підтримувати Україну.

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що вторгнення росії на територію України є стратегічним провалом рф в усіх відношеннях.

Про це американський політик заявив під час брифінгу в Афінах, повідомляє CNN.

Як США нарощували військову підтримку України з початку великої війниЯкий обсяг військової допомоги США виділили Україні у 2022-2023 роках – на інфографіці Слово і діло.

«Ця війна стала стратегічним провалом росії, з якого боку не подивися. Все, що ми побачили, сталося завдяки мужності українського народу та завдяки силі та єдності союзників України по всьому світу», – заявив Блінкен.

Держсекретар також підкреслив, що безкарність дій росії відкриє «скриньку Пандори». Саме тому союзники мають і надалі підтримувати Україну.

Нагадаємо, 20 лютого Київ із неоголошеним візитом відвідав президент США Джозеф Байден. Подробиці організації цієї подорожі розповіли американські ЗМІ.

Перебуваючи в Україні, Байден анонсував новий пакет допомоги на 500 мільйонів доларів.

Раніше радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван розкрив деталі переговорів американського лідера з Володимиром Зеленським.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: