У США вивчають можливість встановити на українські МіГ-29 ракети «повітря-повітря»

Читать на русском
Якщо відповідний задум вдасться реалізувати, це буде перший випадок, коли США оснастять українські літаки можливостями західного ракетного озброєння.
Defense Express

Збройні сили США розглядають можливість інтеграції передових західних ракет класу «повітря-повітря» в українські винищувачі радянської епохи.

Про це повідомляє в вівторок американське видання Politico.

«Офіційні представники вивчають, чи можуть передові ракети класу «повітря-повітря» середньої дальності AIM-120, призначені для вогню із західних винищувачів, таких як F-16 виробництва США, встановлюватися на літаки МіГ-29, які є у України», - зазначається в повідомленні.

Винищувачі для України: чому Захід бариться з передачею ЗСУ бойових літаківПро те, чому Захід не особливо поспішає передавати ЗСУ бойові літаки, а також, які винищувачі Україна могла б отримати – в матеріалі Слово і діло

Як повідомляється, якщо відповідний задум вдасться реалізувати, це буде перший випадок, коли США оснастять українські літаки можливостями західного ракетного озброєння.

Нагадаємо, що двоє українських пілотів пройдуть у США тренування на авіаційних тренажерах. Таким чином вони зможуть отримати поради від американських колег.

Раніше стало відомо, що у Франції розглядають можливість передачі Україні своїх винищувачів Mirage. При цьому підготовку пілотів для них можуть проводити у Польщі. Окрім цього, Словаччина має намір передати Україні майже всі свої літаки МіГ-29.

Також повідомляли, яка країна може першою розблокувати постачання винищувачів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: