Генсек ООН приїде до України: в організації назвали причину візиту

Читать на русском
Представник Гутерріша заявив, що генсек уже перебуває у Польщі. Він зазначив, що основною метою візиту є зустріч із українським лідером Володимиром Зеленським.
Фото: cgtn.com

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш у середу, 8 березня, відвідає Україну.

Про це заявив речник голови організації Стефан Дюжаррик, повідомляє Reuters.

Світове виробництво пшениці: скільки було вирощено та експортовано за два рокиПротягом 2020/2021 маркетингового року у світі було вироблено 774,55 млн тонн пшениці, у 2021/2022 виробництво збільшилося до 779,33 млн тонн. Докладніше – на інфографіці.

За його словами, Гутерріш уже прибув до Польщі «по дорозі до України». Він зазначив, що основною метою візиту є зустріч із українським лідером Володимиром Зеленським.

Основною темою переговорів стане продовження Чорноморської зернової ініціативи щодо експорту українського зерна «у всіх аспектах, а також інші відповідні питання».

Нагадаємо, поточна угода щодо експорту зерна з українських портів була підписана в листопаді 2022 року, вона діє до 18 березня.

Росія за цей час не раз штучно гальмувала реалізацію угоди, системно затримуючи огляд кораблів, які прямують через Босфор.

Нещодавно росія заявила, що готова продовжити свою участь в угоді щодо експорту українського зерна з чорноморських портів. При цьому в МЗС дали зрозуміти, що саботуватимуть угоду, якщо Росії щось не сподобається.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: