«Зерновий коридор»: Україна хоче розширити умови угоди

Читать на русском
Як заявив український посол, нашу державу також цікавить розширення спектру продукції, яку можна вивозити.

Україна планує розширити умови угоди про «зерновий коридор» на кілька портів. Питання розширення операції було поставлене ще до завершення першого чотиримісячного періоду.

Про це посол України у Туреччині Василь Боднар повідомляє в ефірі телемарафону.

«Нас цікавить розширення портів, включення насамперед портів Миколаєва та портів, які біля нього, а також, можливо пізніше, портів Херсону та портів, які будуть звільнені на інших територіях України», - заявив він.

Мінагрополітики розповіло, скільки тонн зернових вдалося зібрати в умовах війниЯк зазначається, українські агровиробники вже повністю завершили збір пшениці, гороху, ячменю та ріпаку.

При цьому, як заявив український посол, нашу державу також цікавить розширення спектру продукції, яку можна вивозити.

«Починаючи від олії, металу та іншої продукції, яка традиційно йшла на експорт морським шляхом. Тому це питання на порядку денному, триває непростий переговорний процес, здебільшого за закритими дверима... Сподіваємося, що певний прогрес побачимо цього року», - наголосив Боднар.

Нагадаємо, що 2022 року Україна експортувала понад 22 млн тонн зерна. За святкові вихідні Україна відправила 9 суден із зерном.

Також повідомлялося, скільки зерна експортувала Україна до країн Африки у грудні.

Напередодні із портів Великої Одеси в рамках роботи «зернового коридору» вийшли ще шість суден із 355 тисяч тонн агропродукції.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: