Попри російські провокації, ми працюємо над стабільністю зернової угоди – звернення Зеленського

Читать на русском
Україна за сім місяців дії зернової ініціативи направила понад 22 мільйони тонн продовольства у 43 різні країни світу.
Офіс президента

Україна за сім місяців дії зернової ініціативи направила понад 22 мільйони тонн продовольства у 43 різні країни світу завдяки нашому морському експорту. Це вагомий український внесок у світову продовольчу безпеку й стабілізацію світового продовольчого ринку.

Про це президент Володимир Зеленський повідомив у своєму вечірньому зверненні.

«Якби не ця наша ініціатива, то зараз, на жаль, відбувались би процеси політичного та соціального хаосу в деяких країнах Африки та Азії, була б загалом значно гостріша криза вартості життя, яку відчували різні народи минулого року. Але якби ця наша ініціатива працювала на повну потужність, якби росія не намагалась її загальмувати, ми змогли б відправити на експорт більше продовольчої продукції. Тобто гарантій продовольчої безпеки у світі було б відчутно більше. Наші партнери точно знають, які саме свідомі дії росії підривають продовольчу безпеку. Працюємо над тим, що все ж дати необхідну стабільність», - зазначає Зеленський..

Згідно зі словами президента, це не лише внесок у світову безпеку, відповідний морський продовольчий експорт дає користь Україні.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Мав честь звернутися до випускників наших військових академій у Львові та Одесі. Я щасливий, що вищі військові навчальні заклади України не мають дефіциту тих, хто справді бажає бути українським офіцером, бажає бути саме освіченим і ефективним українським офіцером. Хто прагне зробити історію української перемоги в цій війні своєю власною життєвою історією.

  • Сьогодні ми продовжили наш дипломатичний марафон для посилення України та захисту міжнародного права, що дає нашій державі більше безпеки. Говорив з чотирма лідерами держав.

  • У розмові з президентом Пакистану відзначили безумовну важливість збереження повної сили й поваги до Статуту ООН, до незалежності націй та цілісності держав. Обговорили наші зусилля щодо гарантування продовольчої безпеки та наявні загрози такій безпеці.

  • Говорив сьогодні з президентом Естонії. Подякував за незмінну підтримку України на всіх рівнях.

  • Маємо й першу в історії двосторонніх відносин розмову з Президентом Уганди.

  • Вже ввечері говорив із прем’єр-міністром Великої Британії. Дуже потужно працюємо разом із Британією для посилення наших воїнів, для наближення нашої спільної перемоги, для реалізації наших оборонних домовленостей, що були досягнуті під час мого візиту в Лондон. І було б дуже добре, якби всі наші партнери так само, як Британія, розуміли, як швидкість оборонного постачання впливає на конкретні успіхи на полі бою.

  • Провів кілька підготовчих зустрічей у контексті подальших санкційних кроків нашої держави. Ми не будемо збавляти тиск на ворога – як зовнішнього, так і внутрішнього. Деталі повідомлю.

  • Хочу сьогодні відзначити бійців 15-го полку Національної гвардії, які боронять Луганщину й не лише захищають наші позиції, а й так нищать ворога, що реально обмежують наступальні можливості окупанта на конкретному напрямку.

  • В районі Мар’їнки Донецької області особливо ефективно діють бійці 79-ї окремої десантно-штурмової бригади, які щодня й щоночі стримують атаки ворога. В тому районі відбувається чи не половина всіх атак за цим напрямком. Наші воїни стоять міцно.

  • За минулу добу є результат у 5-го окремого штурмового полку та 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, які хоробро знищують ворога на півдні від Бахмута. Дякую, воїни!

Нагадаємо, що Зеленський може особисто приїхати на липневий саміт НАТО у Литві. Україна розраховує на запрошення.

Напередодні Зеленський підписав закони про пільговий імпорт БПЛА та тепловізорів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: