У рф заявили про готовність продовжити «зернову угоду»

Читать на русском
При цьому в кремлі дали зрозуміти, що в разі підписання нового договору рф все одно буде саботувати угоду, якщо окупантам щось не сподобається.
Фото: biz.censor.net

Кремль готовий продовжити свою участь в угоді щодо експорту українського зерна з чорноморських портів.

Таку заяву зробила речник МЗС Росії Марія Захарова, повідомляє пропагандистське видання ТАСС.

Світове виробництво пшениці: скільки було вирощено та експортовано за два рокиПротягом 2020/2021 маркетингового року у світі було вироблено 774,55 млн тонн пшениці, у 2021/2022 виробництво збільшилося до 779,33 млн тонн. Докладніше – на інфографіці.

При цьому представник країни-окупанта дала зрозуміти, що у разі підписання нового договору Росії все одно буде саботувати угоду, якщо їй щось не сподобається.

«Якщо ця домовленість рівноправна, то ми завжди виконуватимемо свою частину в усіх домовленостях. А якщо це чергова спроба витягти те, що їм потрібно, а все інше забути, то вибачайте», – заявила Захарова.

Нагадаємо, поточний договір було підписано у листопаді, він діє до 18 березня. Росія за цей час неодноразово штучно гальмувала реалізацію угоди, системно затримуючи огляд кораблів, які прямують через Босфор.

Раніше повідомлялося, що Україна планує розширити умови угоди про «зерновий коридор» на кілька портів. Також у Мінекономіки говорили, що прагнуть включити до угоди постачання сталі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: