У Мінінфраструктури розповіли, коли почнуться переговори щодо продовження зернової угоди

Читать на русском
Переговори щодо продовження зернової угоди розпочнуться наступного тижня. У Мінінфраструктури очікують, що вони будуть такими ж складними, як у листопаді.
landlord.ua

Переговори щодо продовження угоди про експорт українського зерна розпочнуться наступного тижня.

Про це сказав заступник міністра інфраструктури України Юрій Васьков, повідомляє Reuters.

«Переговори про продовження зернового коридору розпочнуться за тиждень, і тоді ми зрозуміємо позиції всіх сторін», – повідомив Васьков.

Світове виробництво пшениці: скільки було вирощено та експортовано за два рокиПротягом 2020/2021 маркетингового року у світі було вироблено 774,55 млн тонн пшениці, у 2021/2022 виробництво збільшилося до 779,33 млн тонн. Докладніше – на інфографіці.

Він сподівається, що «здоровий глузд візьме гору», і зерновий коридор буде розширено.

Васьков зазначив, не вдаючись у подробиці, що на росію чиниться тиск не лише з метою продовження коридору, а й з метою покращення його роботи.

«Ми бачимо, що противник починає висувати нові умови. Ми розуміємо, що буде складно, як це було в листопаді», – додав заступник міністра.

Нагадаємо, у листопаді зернову угоду продовжили на чотири місяці – до середини березня. Україна планує розширити умови угоди про «зерновий коридор» на кілька портів.

Також у Мінекономіки говорили, що Україна прагне розширити угоду та включити до неї постачання сталі.

Останні кілька місяців росія штучно гальмує реалізацію угоди, системно затримуючи огляд кораблів, які прямують через Босфор. Україна закликала міжнародне співтовариство, зокрема ООН та Туреччину, зупинити спроби рф блокувати роботу «зернового коридору».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: