Ймовірність ескалації війни рф проти України продовжує зростати – генсек ООН

Читать на русском
Ймовірність ескалації війни росії проти України продовжує зростати, а шанси на досягнення миру між державами зменшуються.

Ймовірність ескалації війни росії проти України продовжує зростати, а шанси на досягнення миру між державами зменшуються.

Про це йдеться в заяві генсека ООН Антоніу Гутерріша на Генасамблеї ООН.

Відплата для росії: які країни вже підтримали створення спеціального трибуналуБританія, Франція, Німеччина, Італія та ще більше десяти країн уже підтримали створення спеціального міжнародного трибуналу для росії. Більше – на інфографіці.

«Перспективи миру продовжують зменшуватись. Шанси на подальшу ескалацію та кровопролиття продовжують зростати... Я боюся, що світ не йде уві сні до ширшої війни. Я боюся, що він робить це з широко розплющеними очима», - заявив Гутерріш, говорячи про війну рф проти України.

Він також наголосив, що якби кожна країна виконувала свої зобов'язання згідно зі статутом ООН, то мир був би гарантований.

Нагадаємо, в ООН вважають, що росіян та білорусів потрібно допустити до Олімпіади.

Зазначимо, за інформацією міністра оборони Олексія Резнікова, Україна вже готова до можливого наступу росії у лютому, до роковин повномасштабного вторгнення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: