Зведення Генштабу: Сили оборони вразили ворожий «Бук» та 9 районів скупчення військ рф

Читать на русском
Збройні сили України продовжують відбивати ворожі атаки на п'яти напрямках на сході України. Спроби рф прорвати оборону українських воїнів закінчуються нічим.

Російська армія та ворожі найманці, як і раніше, зосереджують основні сили на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ, опублікованому 7 березня.

Протягом доби противник завдав 19 авіаційних та 1 ракетний удар по території України, а також здійснив 5 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Зеленський назвав дві причини, чому ЗСУ мають утримати БахмутПрезидент упевнений – перемога у Бахмуті відкриє росіянам шлях для захоплення інших міст на сході України.

Українські війська відповіли ударами по районах зосередження особового складу та військової техніки оккупантів.

Так, авіація Сил оборони завдала 6 ударів по військах рф, а підрозділи ракетних військ та артилерії протягом доби вразили 1 російський зенітний ракетний комплекс ППО «Бук-М1-2» та 3 райони зосередження живої сили противника.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує штурмувати Бахмут. Наші захисники відбили атаки в районі міста, а також у районах населених пунктів Іванівське та Кліщіївка. Ворожих обстрілів зазнали Желєзнянське, Дубово-Василівка, Богданівка, Бахмута, Іванівське, Ступочки, Диліївка, Торецьк, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку Гряниківки, Невського та Спірного. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Табаївка та Крохмальне Харківської області; Стельмахівка, Невське, Краснопопівка, Діброва Луганської області, а також Серебрянка, Спірне, Роздолівка, Федорівка та Ягідне Донецької області.

Які винаходи та розробки українців допомагають ЗСУ на війні проти росіїБезпілотники, мобільні РСЗВ, дрони-міношукачі, системи нічного бачення – які винаходи та розробки українців допомагають захисникам.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник здійснив безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Красногорівка, Новокалинове, Кам'янка, Північне, Першотравневе, Невельське та Мар'їнка. Ворожих обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів. Серед них – Бердичі, Авдіївка, Водяне, Красногорівка, Георгіївка, Вугледар, Золота Нива, Велика Новосілка, Времівка та Ненудне Донецької області.

У Генштабі повідомили, що окупанти продовжують чинити тиск на місцеве населення на тимчасово окупованих територіях.

«У населеному пункті Стрілецьке Генічеського району в місцевих навчальних закладах початкової освіти вчителі змушують учнів та батьків залишатися після занять та вивчати конституцію та законодавчі акти Росії, а також історію країни-окупанта. Під час перерв дітей змушують вчити та співати російський гімн», – йдеться у зведенні.

Нагадаємо, за добу було знищено понад тисячу окупантів, 9 танків, 11 ББМ, 23 артилерійські системи, 3 засоби ППО, літак, 9 безпілотників.

Раніше ЗМІ озвучили загальні втрати російської армії у боях під Бахмутом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: