Українські військові за добу відбили понад 140 атак окупантів – Генштаб

Читать на русском
Росіяни, як і раніше, намагаються штурмувати Бахмут і околиці. Також окупанти намагаються прорвати українську оборону на Куп'янському та Лиманському напрямах, безуспішно намагаються наступати на Авдіївському та Шахтарському напрямках.
Окрема мотопіхотна Маріупольська бригада/facebook

Російські війська продовжують вести наступальні дії на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямах. За добу українські військові відбили там понад 140 атак.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Противник за добу завдав 50 авіаційних та 5 ракетних ударів, здійснив 59 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Також було використано 11 безпілотників Шахед-136, 9 з яких – збиті.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах формування наступальних угруповань окупантів не виявлено.

Бої за Бахмут зараз на піку напруги – СирськийРосійські окупанти кинули під Бахмут Донецької області додаткові сили у вигляді вагнерівців. Бої йдуть жорстокі, повідомляють у ЗСУ.

На Куп'янському та Лиманському напрямах противник намагається прорвати оборону наших військ. Вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Гряниківка, Невське, Білогорівка та Федорівка.

На Бахмутському напрямку противник, незважаючи на значні втрати, продовжує штурмувати Бахмут та його околиці. Минулої доби, тільки біля села Дубово-Василівка ворог здійснив 37 атак. Росіяни також вели наступ у районах населених пунктів Білогорівка, Федорівка, Залізнянське, Ягідне та Іванівське – успіху не мали.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках окупанти безуспішно проводили наступальні дії у напрямку населених пунктів Новокалинове, Красногорівка, Кам’янка, Сєверне, Первомайське, Невельське та Мар’їнка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник веде оборону.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 15 ударів по районах зосередження окупантів, а також удару по зенітно-ракетного комплексу на вогневій позиції. За добу, крім «шахедів», збито ворожий літак Су-25 та ще 8 дронів різних типів.

Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили пункт управління, 8 районів зосередження противника, 2 засоби протиповітряної оборони ворога, артилерійський підрозділ на вогневих позиціях, боєприпаси та станцію радіолокацій окупантів.

«Щоб убезпечити свої військовослужбовців, у тимчасово окупованому Луганську російські загарбники вирішили використовувати частину міської поліклініки як казарму. До приміщення вже завезені двоярусні ліжка для особового складу. В той же час, керівництво медичного закладу має вирішити низку питань щодо розміщення персоналу та прийому пацієнтів», – розповіли у Генштабі.

Нагадаємо, напередодні на засіданні Ставки Верховного Головнокомандувача було обговорено доцільність оборони Бахмута. В ОПУ повідомили, що військове керівництво виступило за продовження операції.

В Інституті вивчення війни впевнені, що захопити Бахмут найближчим часом росіяни не зможуть.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: