Росія поповнює втрати бронетехніки старими танками – британська розвідка

Читать на русском
Росіяни через великі втрати важкої бронетехніки повертають на бойову роботу 60-річні бойові танки Т-62.
Українська правда

Росіяни через великі втрати важкої бронетехніки повертають на бойову роботу 60-річні бойові танки Т-62.

Про це повідомляє британська розвідка.

Ймовірно, що навіть підрозділи 1-ї гвардійської танкової армії, які є головним танковим з'єднанням росіян, будуть переоснащені Т-62, щоб компенсувати попередні втрати. Раніше ж вони воювали на танках Т-14 «Армата» 2021 року виробництва.

Крім цього, останніми днями в Україні були ідентифіковані російські бронетранспортери БТР-50, які вперше були прийняті на озброєння у 1954 році.

Динаміка знищення російських окупантів в УкраїніНайбільші втрати росіян за місяць були цього січня – 21 тисяча 700 убитих, а за тиждень – на початку війни. З 24 лютого до 2 березня було вбито 9 тисяч окупантів.

Розвідники зауважують, що з літа 2022 року приблизно 800 російських танків Т-62 було знято зі зберігання, деякі з них отримали модернізовані прицільні системи, які мають підвищити їхню ефективність у нічний час.

«Менше з тим, обидва ці старовинні типи важкої техніки матимуть безліч уразливостей на сучасному полі бою, зокрема відсутність сучасної динамічної броні», – додають у повідомленні.

Раніше стало відомо, що російські військові використовують для штурму укріплених українських позицій малі піхотні лопати. Це – доказ низькотехнологічного рівня ведення бойових дій загарбниками.

Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов вважає, що у країни-агресора залишився час до кінця весни, щоб спробувати досягнути бодай якихось своїх воєнних цілей в Україні, оскільки потім у неї закінчаться «її інструменти війни».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: