Уряд затвердив Державну антикорупційну програму – Шмигаль

Читать на русском
Сьогодні уряд затвердив Державну антикорупційну програму, яка є ключовим інструментом реалізації Антикорупційної стратегії 2021-2025.

Сьогодні, 4 березня, Кабінет Міністрів України затвердив Державну антикорупційну програму, яка є інструментом реалізації Антикорупційної стратегії 2021-2025.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив у Телеграмі.

Згідно з його словами, «програма містить заходи, спрямовані на підвищення ефективності системи запобігання корупції в різних сферах суспільного життя, формування негативного ставлення до корупції в суспільстві та забезпечення невідворотної відповідальності за корупцію».

Хто претендує на посаду директора НАБУНа посаду директора Національного антикорупційного бюро України претендує 21 кандидат, перелік – на інфографіці.

«Маємо розуміння, що такий важливий документ повинен залишатись живим, відкритим для пропозицій і доповнень. Тому будемо працювати з парламентом, з іншими стейкхолдерами, з керівниками антикорупційних органів», - зазначив Шмигаль.

Він нагадав, що сьогодні Конкурсна комісія з обрання директора Національного антикорупційного бюро визначила і подала в КМУ свої пропозиції щодо трьох фіналістів відбору на зайняття посади директора НАБУ.

«Тож уряд на найближчому засіданні затвердить директора бюро», - додав Шмигаль.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України розробив план заходів щодо реформування Державної митної служби.

Раніше Резніков назвав організації, які допоможуть Міноборони створити антикорупційну раду.

Також він заявляв про плани перезапустити антикорупційне управління відомства через низку гучних скандалів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: