Антикорупційний суд вирішив заочно судити ексміністра Злочевського

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про здійснення спеціального судового провадження стосовно обвинуваченого.

Вищий антикорупційний суд буде заочно судити колишнього міністра екології Миколу Злочевського за обвинуваченням у спробі підкупу керівництва НАБУ і САП за 5 млн доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 15 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Офісу Генерального прокурора - задовольнити. Здійснювати спеціальне судове провадження у кримінальному провадженні № 52020000000000473 від 28.07.2020 стосовно обвинуваченого (Миколи Злочевського – ред.) за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 369 КК України», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП заочно повідомили Злочевському про підозру в організації надання $5 млн неправомірної вигоди їхнім керівникам за закриття справи про заволодіння рефінансуванням Національного банку Реал банком, де підозрюваним є й ексміністр екології. Пізніше його оголосили в розшук. Після цього Злочевського заочно взяли під варту.

До цього НАБУ затримало трьох осіб за підозрою в дачі хабаря Холодницькому і директору Бюро Артему Ситнику в розмірі 5 млн доларів. За версією слідства, Андрій Кіча, Олена Мазурова та Микола Ільяшенко намагалися підкупити керівників антикорупційних органів, щоб вони закрили кримінальне провадження, в якому повідомлено про підозру Злочевському. Йдеться про справу заволодіння коштами стабілізаційного кредиту Нацбанку України, виданого підконтрольному Сергію Курченку Реал банку, і легалізації цих коштів. Наразі справа щодо трьох фігурантів розглядається в антикорупційному суді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: