Антикорупційний суд не повернув обвинувальний акт стосовно Микитася

Читать на русском
Антикорупційний суд не побачив підстав для повернення обвинувального акту, складеного детективом НАБУ і погодженого прокурором САП.
Максим Микитась із адвокатами в суді

Вищий антикорупційний суд відмовився повернути обвинувальний акт стосовно колишнього народного депутата Максима Микитася, якому інкримінують спробу підкупу міського голови Дніпра Бориса Філатова за 22 млн євро.

Таке рішення 7 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«У задоволенні клопотання захисника обвинуваченого Максима Микитася про повернення обвинувального акту відмовити», – оголосив головуючий суддя Володимир Воронько.

Нагадаємо, ВАКС заарештував екснардепа Микитася з альтернативою 260 млн грн застави. Щоправда АП ВАКС пізніше зменшила заставу до 100 млн грн, залишивши підозрюваного під вартою.

Раніше у жовтні 2022 року НАБУ і САП затримали екснардепа Микитася за підозрою у спробі підкупити міського голову Дніпра Бориса Філатова. За версією обвинувачення, у жовтні 2022 року екснардеп запропонував меру Дніпра неправомірну вигоду за укладення з підконтрольними йому компаніями контракту з будівництва метрополітену в місті поза конкурсом. Кошти обіцяв надавати частинами впродовж дії проєкту – до 2027 року. «Лояльність» мера Микитась оцінив у 10% від вартості проєкту (220 млн євро), що становить відповідно 22 млн євро. Фінансування за проєктом здійснюється коштом кредиту Європейського банку реконструкції і розвитку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: