Антикорупційний суд продовжив арешт екснардепа Скуратовського

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і продовжив арешт колишнього голови комітету українського парламенту ще на 60 діб.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 21 квітня строк тримання під вартою колишнього народного депутата від Радикальної партії Сергія Скуратовського. Його підозрюють в організації протиправного заволодіння правом вимоги банківської установи на 128 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«21 лютого 2023 року за клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, слідчий суддя ВАКС продовжив дію запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 40,260 млн грн застави голові комітету Верховної ради VIII скликання - одному з учасників організованої групи, яка протиправно заволоділа правом вимоги банківської установи на 128 млн грн. Строк дії запобіжного – до 21.04.2023», – інформує прокуратура.

У повідомленні не вказується прізвище політика, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Скуратовського.

Раніше ВАКС заарештував екснардепа Скуратовського.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру екснардепу та іншим особам у завданні понад 112 млн грн фінансовій установі. За інформацією «Слово і діло», йдеться про колишнього депутата Сергія Скуратовського.

За версією слідства, у 2019 році Скуратовський, будучи фактичним власником низки юридичних осіб, здійснював забудову земельної ділянки на околиці Києва. Будівництво проводилося за кредитні кошти під заставу збудованого в майбутньому багатоквартирного житлового комплексу, земельних ділянок та низки особистих порук (в тому числі і самого народного обранця).

З метою уникнення іпотечних зобов'язань та отримання можливості продати збудовану житлову нерухомість народний депутат із залученням начальника відділення Головного слідчого управління СБУ (на теперішній час особа обіймає керівну посаду в Центральному апараті ДБР), керівника підрозділу АРМА, керівництва державного підприємства «Сетам», а також оцінювачів організував протиправне відчуження права вимоги банківської установи через відповідне Нацагентство та держпідприємство.

Особи використовували підроблені офіційні документи, надавали та отримували неправомірну вигоду. Завдяки чому врешті домоглися викупу вказаної нерухомості за заниженою вартістю на підконтрольну юридичну особу.

Висновками експертиз підтверджено, що реалізація цієї злочинної схеми заподіяла банківській установі шкоди понад 112 млн грн – саме така сума складає різницю між реальною вартістю та тою, яку сплатили зловмисники.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: