Міноборони проведе перезавантаження антикорупційного управління – Резніков

Читать на русском
Міністр оборони України Олексій Резніков планує перезапустити антикорупційне управління відомства.
Фото: Associated Press

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив про плани перезапустити антикорупційне управління відомства через ряд гучних скандалів.

Слова Резнікова передає прес-служба Міноборони.

Прозорість у закупівлях для ЗСУ: законопроект прийнято за основуВерховна рада на сьогоднішньому засіданні ухвалила у першому читанні законопроект про повернення прозорості в оборонних закупівлях.

Глава відомства зазначив, що міністерство, серед іншого, візьметься за формування громадського антикорупційного механізму.

«Щодо попередження та запобігання корупції. Діємо за такими напрямами. Перше – перезавантажуємо антикорупційне управління Міноборони. Шукаємо кадри. Друге – формуємо громадський антикорупційний механізм, відкриті для співпраці», – заявив Резніков.

За словами керівника Міноборони, до створення громадського антикорупційного органу при міністерстві вже готово приєднатися 17 експертів. На 10 лютого Резніков запланував зустріч з робочою групою з формування антикорупційної ради.

Нагадаємо, у січні стався гучний скандал із закупівлями продуктів для ЗСУ за завищеними цінами. Глава Міноборони Олексій Резніков відкинув звинувачення, пославшись на низку помилок у договорах.

Однак у розпал скандалу було звільнено директора департаменту закупівель Міноборони В'ячеслава Шаповалова. Пізніше стало відомо, що його заарештували із заставою у 400 млн гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: