Стало відомо, скільки снарядів потребує Україна щомісяця для просування на полі бою

Читать на русском
Артилерія відіграє вирішальну роль в усуненні військової могутності противника, повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.
defence-ua.com

Для пом'якшення гострого дефіциту міністр оборони Олексій Резніков закликає партнерів до збільшення постачання боєприпасів.

Україна просить у Євросоюзу 250 тисяч артилерійських снарядів на місяць, повідомляє видання Financial Times, у розпорядженні якого є лист міністра оборони України Олексія Резнікова колегам із 27 країн-членів ЄС. Це дозволить зменшити критичну нестачу, що обмежує просування українських військ на полі бою.

За словами Резнікова, через брак поставок Сили оборони України вистрілюють лише п'яту частину снарядів, які вони могли б вистрілювати.

Які винаходи та розробки українців допомагають ЗСУ на війні проти росіїБезпілотники, мобільні РСЗВ, дрони-міношукачі, системи нічного бачення – які винаходи та розробки українців допомагають захисникам.

Також Резніков підкреслює, що артилерія відіграє «вирішальну роль в усуненні військової могутності противника».

Міністр зазначив, що Україна застосовувала в середньому 110 тисяч снарядів калібру 155 мм на місяць. Це лише чверть від кількості, яку використовує рф.

«Якби ми не були обмежені кількістю наявних артилерійських снарядів, ми могли б використати повний боєкомплект, а це 594 тисячі снарядів на місяць», – сказав він.

Зазначимо, Резніков мав на увазі потужність артилерійських систем, які є в розпорядженні України.

Також він підкреслив, що підтримує ініціативу ЄС щодо збільшення виробництва боєприпасів у Європі для підтримки України.

Нагадаємо, ЗСУ за день витрачають артилерійських снарядів на рівні річного замовлення невеликої країни Європи.

Тако Резніков допустив, коли закінчиться війна і чи застосує путін ядерну зброю.

Також повідомлялося, що США уклали півмільярдний контракт на постачання артилерійських снарядів для України.

Крім того, США виділили Україні новий пакет військової допомоги на 400 млн доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: