Військова допомога Латвії для України вже перевищила 1% ВВП – президент

Читать на русском
Левітс додав, що Латвія продовжує працювати над постачанням різноманітної військової техніки та обладнання для ЗСУ.
Фото: loda.gov.ua

Президент Латвії Егілс Левітс пообіцяв пообіцяв Україні довгострокову підтримку захисту від російського вторгнення.

Таку заяву він зробив у Львові під час спільної прес-конференції з українським лідером Володимиром Зеленським.

Латвія передаватиме Україні автомобілі, конфісковані у нетверезих водіївЛатвія вигадала новий спосіб для підтримки України у війні з рф. Влада країни поповнитиме автопарк ЗСУ автомобілями, які відбиратимуть у п'яних водіїв.

«Сьогодні я хотів би ще раз наголосити на нашій повній підтримці. Ми допомагатимемо стільки, скільки буде потрібно. Адже Україна бореться і за нашу свободу також. Україна має наш голос у ЄС, НАТО, ООН та інших міжнародних платформах», – заявив Левітс.

Він додав, що Латвія вже виділила на військову допомогу Україні понад 1% ВВП.

«Допомога Україні є пріоритетом, оскільки найближчі місяці бойових дій стануть вирішальними. Можу сказати, що військова підтримка Латвії вже перевищила 1% ВВП з огляду на останній пакет. Ми й надалі працюватимемо над постачанням різноманітної військової техніки та обладнання і говоритимемо про це з союзниками», – запевнив Левітс.

Нагадаємо, у Львові президенти відвідали Поле почесних поховань Личаківського цвинтаря, а також підписали декларацію, яка підтверджує підтримку Латвією повноправної європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Раніше повідомлялося, що Латвія готова виконувати для України роль адвоката у питанні створення спецтрибуналу щодо російської федерації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: