Фінляндія оголосила про новий пакет військової допомоги Україні: вперше з танками Leopard 2

Читать на русском
Влада Фінляндія оголосила про передачу 13-го пакету військової допомоги Україні. До нього вперше увійдуть танки.

Влада Фінляндія оголосила про передачу 13-го пакету військової допомоги Україні. До нього вперше увійдуть танки – три бойові машини Leopard 2.

Про це повідомляє Міноборони Фінляндії у четвер, 23 лютого.

Постачання танків Україні: які країни і скільки обіцяли відправитиЗахідні танки обіцяли передати Україні США, Німеччина, Британія, Франція, Іспанія, Польща, Нідерланди та низка інших країн. Хто, які танки та скільки обіцяв – на інфографіці.

Таке рішення ухвалив президент Саулі Ніїністе на пропозицію уряду.

«У рамках міжнародного співробітництва з бронетехніки Leopard Фінляндія передасть Україні три основні бойові танки Leopard 2, включаючи навчання, пов'язане з їх використанням та обслуговуванням. Ці три машини включені до пакету допомоги, рішення про який зараз прийнято», – йдеться у повідомленні.

У свою чергу міністр оборони Фінляндії Мікко Савола заявив, що бронетехніки буде відправлено ще більше і країна й надалі братиме участь у співпраці щодо танків Leopard.

«З оперативних причин і для забезпечення того, щоб доставка досягла місця призначення, більш детальна інформація про зміст допомоги, спосіб доставки або графік не буде надана», – зазначили у відомстві.

Вартість нового пакету допомоги Фінляндії становить понад 160 млн. євро. Всього з початку вторгнення росії в Україну влада Фінляндії передала на потреби ЗСУ військову техніку та боєприпаси на 750 млн євро.

Нагадаємо, у Фінляндії прокоментували приховування інформації щодо військової допомоги Україні.

Раніше повідомлялося, що Фінляндія готова навчати бійців ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: