Канада передасть Україні додаткові танки Leopard 2

Читать на русском
Замість чотирьох танків Leopard 2 Канада збирається передати Україні вісім таких танків. Також ЗСУ отримають броньовану ремонтно-евакуаційну машину.

Україна отримає від Канади вісім танків Leopard 2 замість чотирьох. Разом з ними надається ремонтно-евакуаційна машина і понад 5 тисяч 155-мм снарядів.

Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, інформує пресслужба уряду.

Так, загальна кількість бойових танків, які Оттава погодилася передати Києву, збільшилася до восьми. Разом з танками Україна отримає броньовану ремонтно-евакуаційну машину та понад 5000 снарядів 155-мм.

Байден заявив, що для України зібрали понад 700 танків: від яких країн і скількиСША та союзники зібрали для України 700 танків, заявив Джо Байден. Які країни та скільки танків поставили та пообіцяли Україні – на інфографіці.

Також повідомляється, що Трюдо оголосив про нові санкції проти російських фізичних осіб та компаній, причетних до вторгнення в Україну. Економічні обмеження стосуються зокрема депутатів держдуми рф, що підтримали спробу анексії українських територій, членів російського уряду та адміністрації президента.

Санкції вводяться і проти семи російських фізосіб і 50 оборонних підприємств, які виробляють озброєння для окупаційної армії.

«Путін розраховував на швидку перемогу, але він помилився. Українці лишаються сильними впродовж останніх 365 днів, і поки росія продовжує свою жорстоку війну проти України, Канада підтримуватиме український народ стільки, скільки потрібно», – підкреслив Джастін Трюдо.

Раніше повідомлялося, що Канада передасть Україні чотири танки Leopard.

Також повідомлялося, що Канада придбає для України системи NASAMS у США.

Крім того, Джастін Трюдо запевнив, що Канада допоможе у повоєнному відновленні України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: