Дуда заявив, що польські танки Leopard 2 готові до відправки в Україну

Читать на русском
Українські військові, яких зараз навчають у Польщі, протягом одного місяця будуть готові повернутися до України разом із танками.
Getty Images

У середу, 22 лютого, Польща повністю підготувала до відправки в Україну танки Leopard 2. Їх планують доставити протягом місяця.

Про це президент Польщі Анджей Дуда повідомляє в інтерв'ю CNN.

«Сьогодні наші танки Leopard готові для України. У нашому навчальному центрі на танках Leopard тренуються українські танкісти, ми готуємо їх прямо зараз, йде цикл навчання», - наголосив керівник держави.

Згідно з його словами, українські військові, яких зараз навчають у Польщі, «протягом одного місяця будуть готові повернутися до України разом із танками».

Постачання танків Україні: які країни і скільки обіцяли відправитиЗахідні танки обіцяли передати Україні США, Німеччина, Британія, Франція, Іспанія, Польща, Нідерланди та низка інших країн. Хто, які танки та скільки обіцяв – на інфографіці.

Також Дуда додав, що Польща має серйозні проблеми з отриманням запасних частин для німецьких танків.

«Це не тільки у нас - ці проблеми досить поширені. В інших країнах теж є проблеми з Leopard, тому що німці мають серйозні проблеми з поставками запчастин. Ми не розуміємо цієї ситуації, але так воно і є», - уточнив він.

Нагадаємо, що Варшава направить в Україну 14 танків Leopard 2.

Раніше ми повідомляли, що Польща в рамках коаліції готова надати Україні винищувачі Міг-29.

Також міністр оборони України Олексій Резніков анонсував постачання першої партії танків від союзників. Частину обіцяних танків – близько 100 Leopard – передадуть три країни Євросоюзу Нідерланди, Данія та Німеччина.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: