Танки для України: у Польщі озвучили терміни передачі нової партії Leopard 2

Читать на русском
Нова партія складатиметься з 10 танків Leopard модифікації 2A4. За словами глави канцелярії польського прем'єра, зараз проходять останні приготування до передачі бойових машин.
Фото: militaryarms

Польща має намір передати Україні другу партію танків Leopard 2 протягом кількох тижнів.

Такі терміни озвучив голова канцелярії прем'єр-міністра Польщі Міхал Дворчик, повідомляє PAP.

Байден заявив, що для України зібрали понад 700 танків: від яких країн і скількиСША та союзники зібрали для України 700 танків, заявив Джо Байден. Які країни та скільки танків поставили та пообіцяли Україні – на інфографіці.

Нова партія складатиметься з 10 танків Leopard модифікації 2A4. За словами Дворчика, зараз у Польщі йдуть останні приготування до передачі бойових машин.

«Незабаром все буде. Підготовку українських екіпажів має завершити найближчим часом. Деякі з цих танків зараз використовують під час навчань. Нові поставки – це перспектива кількох тижнів», – заявив Дворчик.

Чиновник також повідомив, що незабаром до України прибудуть польські танки PT-91 Twardy.

«Процес передачі вже запущено, тому скоро вони будуть в Україні», – резюмував Дворчик.

Нагадаємо, перші танки Leopard 2, передані урядом Польщі, надійшли до України 24 лютого. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль особисто взяв участь у церемонії передачі бойових машин.

Крім Польщі, про намір надати ЗСУ танки різних типів вже повідомили й інші країни. Відомо, що у першій хвилі допомоги від західних союзників Україна отримає 120-140 сучасних танків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: