ВАКС призначив до розгляду справу ексголови «Держінформ'юсту» Богданова

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив проведення підготовчого засідання за обвинуваченням колишніх керівника державних підприємств.

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті кримінальне провадження за обвинуваченням колишніх керівників Держінформюсту та держпідприємства «Інформаційні судові системи» Леоніда Богданова та Віталія Живаєва відповідно у 6,5 млн грн збитків.

Таке рішення 27 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити на 2 березня 2023 року о 15.00 відкрите судове засідання щодо судового розгляду колегією суддів ВАКС кримінального провадження №42015000000001624 від 29.07.2015», – йдеться в рішенні.

Наступне засідання заплановане на 9 березня о 15:00.

Нагадаємо, у цій справі обвинувачують ексгендиректора Держінформ'юст Богданова та екскерівника держпідприємства «Інформаційні судові системи» Віталія Живаєва. Урхо-Андрія Рутковські та Гната Кравченка судять окремо. Цю справу намагалися передати в іншій суд, але вона залишилася у ВАКС. До Богданова застосували запобіжний захід.

За версією обвинувачення, у листопаді 2013 року ексгендиректор Держінформ'юст Богданов, зловживаючи службовим становищем, із підконтрольним йому ж підприємством уклав та забезпечив виконання договору на постачання програмної продукції, комп'ютерної програми TrueConfserver та супровідної документації до неї. Перший договір передбачав завищену вартість, а наступним взагалі не передбачалося постачання товарів. Такими діями Держінформ'юсту завдано 6,5 млн грн шкоди.

Крім того, наприкінці 2014 року Богданов у змові з колишнім генеральним директором «ІСС» Живаєвим сприяв укладенню між Держінформ'юстом та підконтрольними підприємствами договорів про надання послуг із розроблення програмного забезпечення. Фактично ж юридичними особами, з якими були укладені договори, послуги не надавалися. Роботи виконували колишні працівники ДП «ІСС», заздалегідь зареєстровані як фізичні особи-підприємці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: