Заволодіння коштами Держінформ'юсту: ексдиректору Богданову визначили заставу

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про застосування запобіжного заходу у вигляді застави стосовно двох обвинувачених.
Леонід Богдановфото: bankruptcy-ua.com

Вищий антикорупційний суд визначив заставу колишньому генеральному директору державного підприємства «Держінформ'юст» Леоніду Богданову, якого разом з іншими особами Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує у заволодінні 7,4 млн грн цього держпідприємства.

Таке рішення 12 січня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Задовольнити частково клопотання прокурора про застосування запобіжного заходу у вигляді застави. Застосувати до (Леоніда Богданова – ред.) запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 300 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що у грошовому еквіваленті складає 744 300 грн», – ідеться в рішенні.

У самій ухвалі не вказується прізвище обвинуваченого, проте за інформацією «Слово і діло» з власних джерел у САП, йдеться саме про Богданова. На нього також поклали такі обов'язки: прибувати до суду за першою вимогою; не відлучатися із населеного пункту, в якому він зареєстрований чи проживає, без дозволу суду; повідомляти суд про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватись від спілкування зі свідками у даному кримінальному провадженні та здати на зберігання закордонні паспорти.

Також суд визначив заставу ще одному обвинуваченому, а саме Урхо-Андрію Рутковські в розмірі 496 200 грн. Судді поклали на нього менший обсяг обов'язків: прибувати до суду за першою вимогою; не відлучатися із населеного пункту, в якому він зареєстрований, без дозволу суду та повідомляти суд про зміну свого місця проживання та/або роботи.

Як пояснили «Слово і діло» у САП, запобіжний захід застосували через неналежну процесуальну поведінку обвинувачених.

Нагадаємо, у цій справі обвинувачують ексгендиректора Держінформ'юст Богданова, екскерівника держпідприємства «Інформаційні судові системи» Віталія Живаєва, Урхо-Андрія Рутковські та Гната Кравченка. Цю справу намагалися передати в іншій суд, але вона залишилася у ВАКС.

За версією обвинувачення, у листопаді 2013 року ексгендиректор Держінформ'юст Богданов, зловживаючи службовим становищем, із підконтрольним йому ж підприємством уклав та забезпечив виконання договору на постачання програмної продукції, комп'ютерної програми TrueConfserver та супровідної документації до неї. Перший договір передбачав завищену вартість, а наступним взагалі не передбачалося постачання товарів. Такими діями Держінформ'юсту завдано 6,5 млн грн шкоди.

Крім того, наприкінці 2014 року Богданов у змові з колишнім генеральним директором «ІСС» Живаєвим сприяв укладенню між Держінформ'юстом та підконтрольними підприємствами договорів про надання послуг із розроблення програмного забезпечення. Фактично ж юридичними особами, з якими були укладені договори, послуги не надавалися. Роботи виконували колишні працівники ДП «ІСС», заздалегідь зареєстровані як фізичні особи-підприємці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: