Справа «Держінформ'юсту»: слідство завершили стосовно ексгендиректора держпідприємства

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку завершили розслідування справи про корупційну схему щодо закупівлі програмного забезпечення для відеоконференцзв'язку.

НАБУ і САП завершили розслідування схеми про заволодіння 7,7 млн грн на закупівлі програмного забезпечення для відеоконференцзв'язку TrueConf територіальним органам юстиції і виконавчим службам. Серед підозрюваних колишній генеральний директор державного підприємства «Держінформ'юст» Леонід Богданов.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«НАБУ і САП завершили розслідування за підозрою чотирьох осіб у заволодінні понад 7,7 млн грн ДП «Держінформ'юст». Серед підозрюваних – ексгенеральний директор ДП «Держінформ'юст» і його заступник, а також два керівники приватних компаній. Їхні дії кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 КК України. Матеріали для ознайомлення стороні захисту відкрили 28 жовтня 2022 року», – інформує відомство.

Нагадаємо, 27 квітня і 13 травня 2022 року НАБУ і САП повідомили про підозру ексгендиректору ДП «Держінформ'юст» Леоніду Богданову, його ексзаступникам Костянтину Безпальку та Олені Нетишенській, а також керівнику приватної компанії «Астен-МН» Анні Пономаренко (Волощук) у заволодінні понад 7,7 млн грн. Нетишенська пішла на угоду зі слідством, яку затвердив суд.

За даними слідства, впродовж січня 2014 року – лютого 2015 року підозрювані уклали договори на постачання програмного забезпечення для відеоконференцзв'язку TrueConf територіальним органам юстиції і виконавчим службам. Фактично ж компанії, з якими уклали договори, послуги не надавали, а потреби в продукції на той момент взагалі не існувало. Внаслідок таких дій інтересам держави в особі «Держінформ'юст» завдано понад 7,7 млн грн збитків. Богданову раніше визначали заставу як запобіжний захід.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: