Суд продовжив обов'язки ексгендиректору «Держінформ'юсту» Богданову

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного.
Леонід Богданов

Вищий антикорупційний суд продовжив до 7 січня строк дії обов'язків, покладених на колишнього генерального директора державного підприємства «Держінформ'юст» Леоніда Богданова. Його підозрюють в організації заволодіння 7,7 млн грн на закупівлі програмного забезпечення для відеоконференцзв'язку TrueConf.

Таке рішення 7 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Богданова заарештували та визначили йому альтернативою 744 300 грн застави. У разі внесення коштів на нього поклали б такі обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатись із Києва та Київської області без дозволу; не відвідувати дипломатичні та консульські установи росії та білорусі, не спілкуватись із представниками вказаних установ; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування із з підозрюваними та свідками у цьому кримінальному провадженні; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

13 травня за Богданова кошти внесли і на нього поклали вказані обов'язки. 8 вересня ВАКС скасував обов'язки ексгендиректора «Держінформ'юсту» носити електронний браслет, утримуватися від відвідування дипломатичних та консульських установ росії та білорусі, а також зняли заборону покидати Київ та область без дозволу. 7 листопада суд продовжив усі обов'язки, які залишилися, до 7 січня.

Нагадаємо, 27 квітня і 13 травня 2022 року НАБУ і САП повідомили про підозру ексгендиректору ДП «Держінформ'юст» Леоніду Богданову, його ексзаступникам Костянтину Безпальку та Олені Нетишенській, а також керівнику приватної компанії «Астен-МН» Анні Пономаренко (Волощук) у заволодінні понад 7,7 млн грн. Нетишенська пішла на угоду зі слідством, яку затвердив суд.

За даними слідства, впродовж січня 2014 року – лютого 2015 року підозрювані уклали договори на постачання програмного забезпечення для відеоконференцзв'язку TrueConf територіальним органам юстиції і виконавчим службам. Фактично ж компанії, з якими уклали договори, послуги не надавали, а потреби в продукції на той момент взагалі не існувало. Внаслідок таких дій інтересам держави в особі «Держінформ'юст» завдано понад 7,7 млн грн збитків. Богданову раніше визначали заставу як запобіжний захід.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: