Зведення Генштабу: окупанти намагаються наступати на сході і обороняються на двох напрямках

Читать на русском
За добу українська армія завдала 8 ударів по районах зосередження окупантів, вразила пункт управління, склад боєприпасів та 2 склади ПММ ворога. Також наші захисники збили ворожий літак Су-34 та БпЛА типу Zala.
Фото: Генштаб ЗСУ

Минулої доби противник завдав 30 авіаційних і 6 ракетних ударів, здійснив понад 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільній інфраструктурі.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ, опублікованому 3 березня.

За даними українських військових, ворог зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на п'яти напрямках на сході України – Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському.

Які винаходи та розробки українців допомагають ЗСУ на війні проти росіїБезпілотники, мобільні РСЗВ, дрони-міношукачі, системи нічного бачення – які винаходи та розробки українців допомагають захисникам.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник безуспішно намагається вести наступ у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Спірне Донецької області. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів поблизу лінії зіткнення.

На Бахмутському напрямку противник не залишає спроб оточити місто Бахмут. За добу нашими захисниками було відбито численні атаки у районах населених пунктів Васюківка, Дубово-Василівка та Бахмут Донецької області. Ворожих обстрілів зазнали населені пункти, розташовані неподалік лінії фронту, зокрема, Федорівка, Оріхово-Василівка, Дубово-Василівка, Бахмут, Іванівське, Ступочки, Кліщіївка, Курдюмівка, Озаранівка, Діліївка, Майорськ і Майорськ.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник безуспішно атакував позиції наших військ поблизу населених пунктів Красногорівка, Кам'янка, Авдіївка, Мар'їнка та Перемога. Здійснив артилерійські та мінометні обстріли в районах майже 20 населених пунктів. Серед них – Веселе, Бердичі, Авдіївка, Перемога, Новомихайлівка, Водяне, Вугледар та Велика Новосілка Донецької області.

Ще на двох напрямках – Запорізькому та Херсонському – противник обороняється. Тут росіяни намагаються покращити тактичне становище для відновлення наступу.

«За добу ворог здійснив артилерійський обстріл 15 населених пунктів. Зокрема це – Времівка, Новосілка, Зелене поле Донецької області; Гуляйполе, Залізничне та Кам'янське Запорізької області; Берислав, Козацьке, Білозерка та Дніпровське Херсонської області та Херсон, а також місто Очаків Миколаївської області. Є загиблі та поранені серед цивільного населення», – йдеться у заяві Генштабу.

Україна – найбільш замінована країна світу: скільки української території забруднено мінамиНавіть якщо війна закінчиться завтра, долати її наслідки доведеться ще дуже довго. Про те, яка частина території України забруднена мінами та наслідки цього – в інфографіці Слово і діло

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка не зазнала істотних змін. Противник продовжує утримувати певні підрозділи у прикордонних з Україною районах.

У Луганській області окупанти продовжують чинити тиск на місцеве населення, зокрема найменш захищені верстви. Так, у населених пунктах Сватівського району загарбники позбавили людей можливості отримувати пенсії та інші соціальні виплати через відключення банкоматів.

ЗСУ відповідають на ці злочини регулярними авіаційними та артилерійськими ударами по позиціях ворога.

За добу українська армія завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, вразила пункт управління, склад боєприпасів, 2 склади ПММ, а також станцію РЕБ ворога. Також наші захисники збили ворожий літак Су-34 та БпЛА типу Zala.

Нагадаємо, втрати російської окупаційної армії вже перевищили 151 тисячу осіб. За останню добу окупанти втратили понад 700 солдатів.

Раніше ми повідомляли, що втрати росії в Україні перевищили її сумарні втрати у всіх конфліктах після Другої світової війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: