Компанія Metro потрапила до списку міжнародних спонсорів війни

Читать на русском
НАЗК внесло компанію Metro Cash&Carry до переліку міжнародних спонсорів війни, оскільки компанія продовжує працювати в росії.
Thomas Bauer

НАЗК внесло компанію Metro Cash&Carry до переліку міжнародних спонсорів війни, оскільки компанія продовжує працювати в росії.

Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

Тільки 9% іноземних компаній вийшли з російського ринку за рік війни в Україні – ПодолякЗагальний виторг іноземних компаній, що залишилися на ринку росії, досягає 290 млрд доларів на рік. Серед них найбільше німців та американців.

Крім бізнесу у сфері торгівлі, інтереси керівництва Metro тісно пов'язані з нафтогазовою та банківською сферами економіки росії.

За даними журналістських розслідувань, ключовий акціонер Metro Cash & Carry Даніель Кретинскі контролює EP Infrastructure (EPIF), який володіє 49% компанії Eustream, що управляє газотранспортною системою, що транспортує російський газ до Центральної та Східної Європи.

«Поки весь цивілізований світ відмовляється від енергоресурсів держави-терориста, керівництво Metro Cash & Carry демонструє, що співпраця з РФ не тільки не буде припинена, а надалі тільки посилюватиметься», - заявили в НАЗК.

Крім того, у Metro приймається оплата картками «Мір» (проект Ощадбанку). Компанія реалізує нові проекти в рф, такі як мережа продуктових магазинів «біля дому» — «Фасоль».

Також Metro бере участь у «ідеологічних» російських ініціативах. Так, наприкінці 2022 року в інтернеті поширювалася інформація про те, що німецька мережа Metro в Росії торгує «кувалдами Вагнера».

У НАЗК зазначили, що таким чином менеджмент торгової мережі демонструє максимальну лояльність до режиму росії.

Як відомо, всі включені до переліку міжнародних спонсорів війни компанії вносяться до бази даних World-Check - бази даних осіб та організацій з підвищеним ризиком, яка використовується в усьому світі для виявлення та управління фінансовими, регуляторними та репутаційними ризиками.

Нагадаємо, французька мережа супермаркетів Auchan Retail («Ашан») нещодавно потрапила у скандал через повідомлення у ЗМІ про допомогу окупантам. У компанії відкинули звинувачення.

Раніше до списку міжнародних спонсорів війни також потрапила корпорація Procter&Gamble.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: