Забезпечував солдатів рф «гуманітаркою»: у МЗС України відреагували на розслідування ЗМІ щодо «Ашана»

Читать на русском
Скандал з Ашаном. Дмитро Кулеба обговорить із главою МЗС Франції допомогу російській армії з боку мережі гіпермаркетів.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба планує обговорити зі своєю французькою колегою Катрін Колонною дані розслідування, яке показало, що російська «дочка» французького бренду «Ашан» постачала товари російським військовим.

Про це Кулеба повідомив у Twitter у п'ятницю, 17 лютого.

Компанію Procter&Gamble визнали міжнародним спонсором війниProcter&Gamble досі працює в рф, сплачує податки в російський держбюджет та сприяє мобілізаційним заходам.

«Минулого року я закликав світ бойкотувати Ашан за те, що він не пішов із росії та не припинив фінансування воєнних злочинів. Проте реальність, схоже, набагато гірша: Ашан перетворився на повноцінну зброю російської агресії. Я маю намір обговорити це з моїм французьким колегою», – написав міністр.

Сьогодні було оприлюднено спільне розслідування трьох видань The Insider, Le Monde та Bellingcat, у якому сказано про те, що російська «дочка» французького «Ашана» з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну постачала товари російським військовим на окупованих українських територіях під виглядом гуманітарної допомоги цивільним. Крім того, філія допомагала російським військкоматам набирати мобілізованих.

Поставки складалися як із товарів зі складів самого «Ашана», так і з товарів, зібраних волонтерами на території магазинів «Ашан» у різних регіонах країни-агресора.

Як зазначається у розслідуванні, «гуманітарна допомога», яку волонтери збирали нібито для цивільних, складалася зі шкарпеток для чоловіків 40-го розміру взуття, цигарок (вони ніколи не постачаються як гуманітарна допомога), запальнички, бритви, але не було нічого для жінок та дітей.

«Гудопомогу» оформляли як закупівлю з боку десяти юросіб.

Нагадаємо, у квітні повідомлялося, що головний офіс компанії «Ашан» ухвалив рішення про згортання власних інвестицій у російську мережу супермаркетів та припинення поставок до рф.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: