Компанію Procter&Gamble визнали міжнародним спонсором війни

Читать на русском
Procter&Gamble досі працює в рф, сплачує податки в російський держбюджет та сприяє мобілізаційним заходам.

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) додало американську компанію Procter&Gamble (P&G) до списку міжнародних спонсорів війни. Вона продовжує успішно працювати на ринку та сплачувати податки до бюджету держави-агресорки.

Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

«Підставою стало те, що, працюючи в рф, компанія сплачує податки в російський держбюджет і сприяє мобілізаційним заходам, – інформацію про це НАЗК надала Рада економічної безпеки України», – йдеться у повідомленні агентства.

Компанія відома такими дочірніми підприємствами та брендами: Tide, Fairy, Gillette, Ariel, Mr. Proper, Lenor, Always, Pampers, Head&Shoulders, Pantene, Hugo Boss, Old Spice, Max Factor та іншими.

Як Євросоюз торгував із росією до і після початку повномасштабної війниЯкими були обсяги торгівлі між Європейським Союзом та росією до та після початку повномасштабної війни – на інфографіці.

Зазначається, що за 2021 рік P&G сплатила до бюджету рф близько 5,2 млн доларів податків. Також компанія забезпечує робочими місцями близько 2,5 тис росіян. На території росії функціонують два великі заводи Procter&Gamble.

Крім того, компанія сприяє мобілізації російських громадян. Згідно з законодавством рф, корпорації, які працюють на території країни, зобов’язані брати участь у мобілізаційних заходах, сприяти призову співробітників до армії та фінансувати їхнє спорядження.

Загалом у списку міжнародних спонсорів війни НАЗК фігурує 13 компаній із восьми країн, включно з LeroyMarlen та Bonduelle.

Раніше ми аналізували, як Україна торгувала з росією до повномасштабної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: