У мережі «Ашан» відповіли на звинувачення у допомозі окупантам

Читать на русском
У мережі Ашан заявили, що їхні російські магазини не надають ніякої допомоги нікому, крім цивільного населення.

У торговельній мережі «Ашан» заперечують звинувачення на адресу її російського відділення та виправдовуються, що не знали про постачання російської армії на тимчасово окупованих рф територіях України.

Таку відповідь французька мережа супермаркетів «Auchan Retail» надала на своєму офіційному сайті.

«Auchan Retail категорично заперечує заяви, зроблені в цьому звіті-розслідуванні, і їх інтерпретацію. Auchan Retail дуже здивована цими звинуваченнями, які жодним чином не підтверджуються реальністю внутрішнього розслідування», – йдеться у повідомленні.

Як Євросоюз торгував із росією до і після початку повномасштабної війниЯкими були обсяги торгівлі між Європейським Союзом та росією до та після початку повномасштабної війни – на інфографіці.

У мережі підкреслили, що їхні російські магазини не надають жодної допомоги нікому, крім цивільного населення.

«Auchan Retail підтверджує, що ті з його магазинів, які відкриті в росії для забезпечення доступу російського населення (як і в Україні для українського населення) до продуктів харчування, не надають жодної добровільної або активної допомоги у постачанні будь-яких категорій споживачів, окрім російського цивільного населення», – йдеться у в офіційній заяві компанії.

У мережі заперечують постачання товарів російським військовим на тимчасово окупованих територіях України, як і те, що на її території розташовувалися пункти збору «гуманітарної допомоги для Донбасу».

Також у компанії наголосили, що мережа не проводить, не підтримує і не фінансує жодних «благодійних» зборів для російських збройних сил.

Нагадаємо, згідно з розслідуваннями Bellingat, The Insider та Le Monde, відома французька компанія «Ашан» безкоштовно постачала товари для армії росії на окупованих українських територіях. Постачання окупантам позиціонувалося як гуманітарна допомога.

Раніше повідомлялося, що «Ашан» ізолює російський офіс: припиняє постачання та інвестиції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: