Опубліковано список найбільших компаній, що ще залишилися на ринку Росії

Читать на русском

МЗС опублікувало список найбільших компаній, які залишилися у Росії після її вторгнення в Україну.
фото Nestle

Міністерство закордонних справ України опублікувало список найбільших компаній, що залишилися у Росії після вторгнення в Україну.

Список оприлюднений у Facebook.

Російський ринок покинули вже понад 220 іноземних компаній: список МЗСПісля нападу РФ на Україну з російського ринку пішли вже понад 220 іноземних компаній. Список.

Усього у списку — 50 відомих компаній, які станом на 21 березня повністю або частково працюють у Росії.

Зокрема, це: французька мережа будівельних магазинів Leroy Merlin, французький автовиробник Renault, французька мережа гіпермаркетів «Ашан», німецька торгова компанія Metro, китайський технологічний гігант Huawei, швейцарська продуктова компанія Nestle, медична компанія Johnson & Johnson, американська фармацевтична компанія Pfizer компанії PepsiCo, Danone та інші.

«Ми в черговий раз закликаємо ці компанії припинити діяльність у Росії. Кожен товар, який постачає, виробляє або продає компанія на російському ринку, робить свій внесок у військовий бюджет», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Раді готують законопроект щодо запровадження в Україні додаткового податку для компаній, які продовжують працювати з Росією, незважаючи на її збройну агресію.

Крім того, комітет ВР просить президента Володимира Зеленського позбавити вісьмох артистів почесних звань «народний артист України» та «заслужений артист України».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: