НАБУ завершило розслідувати справу Павлоградського хімзаводу

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку ухвалили рішення про відкриття матеріалів слідства стороні захисту та завершення слідства.
Леонід Шиман

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування кримінального провадження за підозрою генерального директора державного Павлоградського хімічного заводу Леоніда Шимана у нанесенні 43,3 млн грн збитків.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«Прокурор САП ухвалив рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно генерального директора та комерційного директора ДП «Науково-виробниче об'єднання «Павлоградський хімічний завод», а також директора компаній-посередниць, які обґрунтовано підозрюються у зловживанні службовим становищем, що завдали понад 43,3 млн грн збитків. За дорученням прокурора детективи НАБУ відкрили стороні захисту матеріали для ознайомлення», – інформує прокуратура.

Як відомо, ВАКС визначив Шиману 10,11 млн грн застави як запобіжний захід. Також на нього поклали деякі обов'язки.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили керівнику ПХЗ про підозру у зловживанні службовим становищем. Згідно з даними НАБУ, службовці Павлоградського хімзаводу відмовляли покупцям в укладанні прямих договорів поставки продукції.

На думку слідства, службові особи ПХЗ створили такі умови, що кінцеві покупці продукції ПХЗ гірничозбагачувальні комбінати мали закупляти її через посередників. Цим фірмам-посередникам продавали товар за меншою вартістю, аніж компанії реалізовували продукцію гірничозбагачувальним комбінатам. Таким чином, різниця у вартості залишалася на рахунках компаній-посередників, а державний ПХЗ втратив дохід на суму 43,3 млн грн.

Як встановлено НАБУ і САП, відвантаження продукції гірничозбагачувальним комбінатам здійснювалося не фірмами-посередниками, а напряму від ПХЗ до кінцевим покупців і засобами заводу. Через цю схему підприємство нібито працює собі в збиток.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: