Зведення Генштабу: російські окупанти намагалися наступати на кількох напрямках

Читать на русском
Російські війська у неділю вели безуспішні наступальні дії на Куп’янському та Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.
Генштаб ЗСУ

Авіація Сил оборони України за добу, 26 лютого, завдала чотири удари по районах зосередження особового складу та військової техніки російських загарбників, ворог намагався вести наступ на п'яти напрямках, однак успіху не мав.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

Зазначається, що війська російської федерації, протягом доби здійснили 11 авіаційних ударів і 17 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема по цивільній інфраструктурі Херсона та вздовж усієї лінії фронту в Донецькій області. Ворожим вогнем пошкоджені приватні та багатоквартирні будинки, є жертви серед цивільного населення.

Як наголошується, рівень загрози здійснення росією ракетних ударів є високим по всій території України.

Елітні підрозділи рф стали менш професійні, ніж на початку війни: у чому причинаЕлітні підрозділи окупантів зараз вже набагато менш професійні, ніж на початку війни, через доукомплектацію після втрат.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка, за інформацією Генштабу, суттєвих змін не зазнала.

Протягом доби росіяни здійснили мінометні й артилерійські обстріли районів Катеринівки Чернігівської області, Стукалівки, Гиріного та Павлівки Сумської області, а також Ветеринарного, Стрілечої, Стариці, Вовчанських Хуторів, Черняків, Лошакового, Красного Першого, Строївки, Новомлинська, Дворічної, Западного і Купянська Харківської області.

У районі Попівки Сумської області ворог застосував безпілотник із бойовим навантаженням.

На Куп’янському та Лиманському напрямках загарбники вели безуспішні наступальні дії в районах Масютівки, Невського, Серебрянського лісництва, Білогорівки, Торського, Роздолівки та Федорівки.

Під вогнем ворожої артилерії перебували понад 18 населених пунктів, зокрема Гряниківка, Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Берестове Харківської області та Невське, Червонопопівка, Кремінна, Діброва й Білогорівка Луганської області. У районах Житлівки, Білогорівки, Веселого та Роздолівки росіяни завдали авіаційних ударів.

На Бахмутському напрямку російські війська продовжують атакувати позиції Сил оборони. Декілька безуспішних атак ворог здійснив поблизу Васюківки, Залізнянського, Дубово-Василівки, Бахмута, Богданівки, Іванівського та Ступочків Донецької області.

Ворожих обстрілів зазнали райони понад 15 населених пунктів, серед них — Васюківка, Залізнянське, Бахмут, Іванівське, Кліщіївка, Курдюмівка, Озарянівка, Біла Гора, Олександро-Шультине та Нью-Йорк Донецької області. Біля Бахмута загарбники завдали авіаудару.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках війська рф вели безуспішні наступальні дії в районах Кам’янки, Авдіївки, Водяного, Невельського, Красногорівки, Мар’їнки й Вугледара. Також били з артилерії по районах населених пунктів, зокрема Новобахмутівки, Авдіївки, Тоненького, Водяного, Первомайського, Нетайлового, Мар’їнки, Георгіївки, Богоявленки, Вугледара та Великої Новосілки Донецької області.

У Білорусі пролунали вибухи на військовому аеродромі: деталіУ неділю, 26 лютого, на військовому аеродромі Мачулищі, що знаходиться поблизу Мінська, пролунали вибухи.

Росіяни активно застосовують оперативно-тактичну й армійську авіацію в районах Кам’янки, Авдіївки та Мар'їнки.

На Запорізькому напрямку вогневого ураження від загарбників зазнали райони понад 20 населених пунктів, зокрема Времівка, Нескучне, Зелене Поле, Новопіль Донецької області, Червоне, Гуляйполе, Залізничне, Білогір’я, Мала Токмачка й Кам’янське Запорізької області. У районах Новополя та Червоного ворог завдав авіаудару.

На Херсонському напрямку від артилерійського вогню російських військ постраждали райони 19 населених пунктів, зокрема Михайлівка, Гаврилівка, Веселе, Матросівка, Іванівка, Микільське, Молодіжне, Інженерне, Антонівка, Херсон і Дніпровське Херсонської області.

Водночас ворог продовжує зазнавати значних втрат. Зокрема, встановлено, що в районі Горлівки Донецької області 23 лютого проведена виїзна експертиза без офіційного оформлення над близько 200 тілами загиблих найманців приватної військової компанії «вагнер», ліквідованими в період із 20 по 22 лютого на Бахмутському напрямку. Після закінчення експертизи тіла загарбників вивезли вантажівками в напрямку міста Новошахтинськ рф.

Нагадаємо, що ЗСУ намагаються відсунути росіян від Дніпра в Херсонській області.

Також Резніков назвав кількість щоденних втрат окупантів під Бахмутом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: