Росія завела всі ракетоносії до пунктів базування: у ЗСУ назвали причину

Читать на русском
На бойовому чергуванні перебувають сім бойових кораблів ворога, ракетоносіїв серед них немає. За словами Гуменюк, зменшення корабельного угруповання рф пов'язане із кількома факторами.

Станом на ранок 26 лютого у Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають сім бойових кораблів ворога, ракетоносіїв серед них немає.

Про це повідомила керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Загроза ракетних обстрілів: чи завдавала росія масованих ударів у «символічні дати»Із символічними для росії датами пов'язують підвищений ризик ракетних ударів, цього тижня це 23 та 24 лютого. На інфографіці – чи обстрілювала рф Україну в інші сакральні дати.

За її словами, ще вчора в чорноморській акваторії був один ракетоносій росії, проте ввечері його відвели до пункту базування. Гуменюк повідомила, що зменшення корабельного угруповання ворога пов'язане із кількома факторами.

«Зараз кораблі росії притискаються ближче до Східного узбережжя Криму. Вони все далі й далі відсуваються від підконтрольного Україні берега, бо розуміють, що далекобійна зброя дедалі ближче», – заявила Гуменюк.

Крім того, у Чорному морі спостерігається штормова погода, яка заважає росіянам вивести кораблі з ракетами на бойові позиції. При цьому загроза ракетного удару все одно залишається.

«Ймовірно, що ворог застосовує тактику присиплення пильності. Вони намагаються вимотувати нашу психологію своєю активністю, а потім зненацька можуть завдати ракетного удару», – зазначила Гуменюк.

Нагадаємо, за даними Генштабу російські окупанти з початку повномасштабного вторгнення завдали майже 5 тисяч ракетних та тисячі авіаційних ударів по Україні.

Раніше повідомлялося, що російські угруповання в Україні вже два місяці живуть у режимі максимальної економії боєприпасів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: