ЗСУ відбили більше 70 атак і знищили три безпілотники рф – Генштаб

Читать на русском
Незважаючи на втрати, армія рф продовжує атакувати позиції українських військ на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямах.
Фото: Генштаб ЗСУ

Минулої доби Сили оборони відбили 71 атаку російських окупаційних військ на сході України.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні у неділю, 26 лютого.

Незважаючи на втрати, армія рф продовжує атакувати на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямах.

Рік війни з росією: Міноборони назвало 10 ключових перемог ЗСУУкраїнські військові за рік повномасштабного вторгнення російської армії досягли чимало успіхів. Головні з них.

За добу противник завдав 14 ракетних та 19 авіаційних ударів, а також здійснив 57 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Постраждали мирні люди.

При цьому в деяких окупованих регіонах росія активно готується до оборони. Зокрема, у тимчасово окупованому Криму ворог почав будувати фортифікаційні споруди.

«Для виконання інженерних робіт із Челябінської області прибули 150 російських військовослужбовців термінової служби», – повідомили у ЗСУ.

А на Донеччині чиновники окупаційної адміністрації готуються до деокупації. За даними Генштабу, так званий «міський прокурор Горлівки» склав повноваження та готується до евакуації на територію росії.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії поблизу Майданчика, Невського, Кремінної, Діброви, Білогорівки, Спірного, Роздолівки, Федорівки, Васюківки, а також у районі Серебрянського лісництва. Здійснив артилерійські обстріли неподалік Новомлинська, Дворічної, Гряниківки, Куп'янська, Кислівки, Табаївки, Берестового Харківської області та Макіївки, Невського, Діброви та Білогорівки на Луганщині.

На Бахмутському напрямку противник продовжує атакувати позиції наших військ. Провів без успіху наступальні дії поблизу населених пунктів Оріхово-Василівка, Берхівка, Ягідне, Бахмут, Іванівське та Північне Донецької області.

Обстрілів зазнали районів 22 населених пунктів, зокрема Оріхово-Василівка, Дубово-Василівка, Берхівка, Бахмут, Іванівське, Ступочки, Курдюмівка, Озарянівка та Нью-Йорк Донецької області. Противник завдав ракетного удару по цивільній інфраструктурі міста Костянтинівка.

Рік війни України проти окупантів: відео про перші тижні опоруПро те, як ЗСУ вщент розбили найкращі війська росіян у перші тижні війни – у відео від Слово і діло

На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник вів наступ у районах населених пунктів Невельське, Красногорівка, Авдіївка, Північне, Водяне, Мар'їнка, Новомихайлівка, Вугледар – успіху не мав. Вогняного впливу зазнали, зокрема, Авдіївка, Орлівка, Водяне, Нетайлове, Гострое, Георгіївка, Мар'їнка, Новомихайлівка, Вугледар та Пречистівка Донецької області.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а артилеристи вразили пункт управління, 2 райони зосередження живої сили противника, станцію радіолокації, станцію радіоелектронної боротьби, а також ще 2 важливі ворожі цілі.

Також наші захисники збили три ворожі безпілотні літальні апарати різних типів: «Орлан-10», «Supercam S350» та «Ланцет-3».

Нагадаємо, у тимчасово окупованому Маріуполі 25 лютого пролунали вибухи - було знищено склад росіян.

Раніше повідомлялося, що втрати російської армії за рік вторгнення перевищили 147 тисяч убитих.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: