В ЗСУ прокоментували можливість висадки російського десанту в Придністров'ї

Читать на русском
Українська армія зміцнила південні кордони та готова до будь-яких загроз з боку невизнаного Придністров'я.
Наталія ГуменюкФото: РБК-Україна

Збройні сили України готові до будь-яких погроз з боку невизнаного Придністров'я.

Про це в ефірі телемарафону заявила керівниця Об'єднаного прес-центру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк.

Молдова та проблема Придністров'я: чи може рф відкрити «Молдавський фронт»Про проблему Придністров'я, реальність сценарію нападу росії на Молдову і ті самі снарядні склади в Ковбасній – в матеріалі Слово і діло

За її словами, українська армія щільно зміцнила свої південні кордони, тому будь-які рухи з боку Придністров'я будуть одразу покарані.

Крім того, збройним формуванням так званої «ПМР» просто ні звідки чекатиме підкріплення.

«Будь-яка російська операція у цьому регіоні – це або повітряний десант, або водний. Але в будь-якому випадку це неможливо. Наявність наших угруповань і потужностей, які вздовж кордону з Придністров'ям абсолютно адекватна тій загрозі, яка гіпотетично може виникнути з того напрямку», - зазначила Гуменюк.

Спікер Сил оборони Півдня також прокоментувала нещодавні заяви міністерства оборони рф про те, що Україна готує військову операцію проти Придністров'я.

«Є така приказка: найгучніше за всіх «тримай злодія» кричить зазвичай сам злодій. Тож у цьому випадку й відбувається, що намагаються звинуватити Україну в тому, що вона готує якийсь напад кудись. Повірте, нам є куди просувати свої війська і маємо багато бойової роботи», – заявила Гуменюк.

Нагадаємо, за версією Міноборони окупантів, Україна готує «озброєну провокацію» проти Придністров'я, яку буде здійснено підрозділами ЗСУ, у тому числі із залученням бійців батальйону «Азов».

Президент України Володимир Зеленський вже відреагував на спекуляції росії, назвавши цю інформацію «вкидами».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: