ЗСУ відбили атаки росіян на п'яти напрямках: ситуація на фронті

Читать на русском
За добу українські війська відбили близько 70 атак російських окупантів на п'яти напрямках і знищили кілька повітряних цілей.
facebook.com/GeneralStaff.ua

За добу українські війська відбили близько 70 атак російських окупантів на п'яти напрямках і знищили кілька повітряних цілей.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні у суботу, 25 лютого.

Контрнаступ на фронті: коли ЗСУ почне звільнення окупованих територійПро те, коли Збройні сили можуть почати контрнаступ, які ризики несе затягування термінів, або передчасна атака – в матеріалі Слово і діло

Основні зусилля ворог зосереджував на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямах.

Минулої доби наші захисники відбили близько 70 атак ворога.

Також підрозділи Сил оборони знищили один ударний вертоліт Мі-24 та чотири ворожі БППА (один типу Орлан-10, один – Зала та два – Ланцет-3).

Українська авіація завдала 20 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також два удари – зенітно-ракетними комплексами на вогневій позиції.

Наші артилеристи та ракетники вразили пункт управління, два райони зосередження живої сили противника та три склади боєприпасів.

У свою чергу російські загарбники завдали 27 авіаційних ударів і здійснили 75 обстрілів із РСЗВ, переважно за мирними населеними пунктами. Є постраждалі серед цивільних.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація залишалася без істотних змін. Водночас протягом доби ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Михальчина Слобода Чернігівської області, Юнаківка, Водологи та Бояро-Лежачі Сумської області, а також райони 23 населених пунктів Харківської області, зокрема Лемищино, Олександрівка, Стариця, Вовча. Огірцеве та Бологівка.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник намагався покращити тактичне становище у районі Масютівки, а також вибити наші підрозділи із Серебрянського лісництва. Обстріляв із артилерії райони 17 населених пунктів. Зокрема під вогневий вплив потрапили Гряниківка, Куп'янськ та Берестове Харківської області та Стельмахівка, Макіївка, Діброва та Білогорівка Луганської області.

На Бахмутському напрямку противник продовжував атакувати позиції наших військ, здійснив кілька безуспішних атак поблизу населених пунктів Берхівка, Іванівське та Північне Донецької області. Ворог активно проводить повітряну розвідку для коригування вогню артилерії. Обстріли зазнали 16 населених пунктів, зокрема Спірне, Веселе, Іванівське, Бахмут, Курдюмівка та Озаранівка Донецької області.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Первомайське, Невельське, Мар'їнка. Ворожі артилерійські обстріли зафіксовано у 17 населених пунктах. Серед них Авдіївка, Водяне, Пречистівка, Мар'їнка, Вугледар та Велика Новосілка.

На Запорізькому напрямку вогневу поразку зазнали 20 населених пунктів, зокрема Времівка та Новопіль Донецької області та Ольгівське, Гуляйполе, Оріхів та Білогір'я Запорізької області.

На Херсонському напрямку від артилерійського вогню російських окупантів постраждали 34 населені пункти Херсонської області. Серед них Дудчани, Берислав, Садове, Качкарівка, Антонівка та Херсон.

Нагадаємо, за рік війни російська армія втратила майже 147 тисяч солдат.

У Силах оборони припускали, що ворог може завдати нового удару після 24 лютого.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: