Генштаб: ЗСУ знищили ворожий Мі-24 і завдали 16 ударів по окупантах

Читать на русском
Російська армія продовжує зосереджувати зусилля на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямах.

Російська армія продовжує зосереджувати зусилля на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямах.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ, опублікованому 24 лютого.

Рік війни України проти окупантів: відео про перші тижні опоруПро те, як ЗСУ вщент розбили найкращі війська росіян у перші тижні війни – у відео від Слово і діло

Протягом доби окупанти завдали 18 авіаційних ударів по території України, з них 4 – боєприпаси типу Ланцет. Також ворог здійснив понад 30 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Збройні сили України відповіли 14 ударами по районах зосередження особового складу та військової техніки оккупантів. Крім того, Генштаб повідомив про скорочення авіапарку армії росії.

«За минулу добу Сили оборони знищили один ударний вертоліт Мі-24 та один безпілотник типу «Ланцет», – зазначили у Генштабі.

На Куп'янському та Лиманському напрямах противник провів кілька безуспішних наступальних дій. Зокрема, в районах Серебрянського лісництва та населених пунктів Верхньокам'янське та Роздолівка Донецької області. Здійснив артилерійські обстріли 14 районами населених пунктів. Сеоїд яких – Гряниківка, Куп'янськ, Берестове Харківської області та Діброва та Білогорівка у Луганській області.

На Бахмутському напрямку противник продовжує атакувати позиції наших військ, вчинив кілька невдалих наступів поблизу населених пунктів Дубово-Василівка, Берхівка та Желєзнянське. Ворог активно проводить повітряну розвідку для коригування вогню артилерії. Обстріли зазнали 15 населених пунктів, зокрема, Спірне, Веселе, Дубово-Василівка, Берхівка, Бахмут та Озаранівка Донецької області.

Рік війни з росією: Міноборони назвало 10 ключових перемог ЗСУУкраїнські військові за рік повномасштабного вторгнення російської армії досягли чимало успіхів. Головні з них.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник вів наступ у районах населених пунктів Первомайське, Невельське, Мар'їнка – успіху не мав. Артилерійський обстріл зафіксовано близько 16 населених пунктів. Зокрема, це – Авдіївка, Водяне, Золота Нива, Мар'їнка, Вугледар та Велика Новосілка Донецької області.

У Генштабі також вказали на плани росіяни перекинути частину військової техніки на Херсонщину.

«У Чаплинці Херсонської області окупанти запровадили цілодобову комендантську годину з 23 по 25 лютого поточного року. Причиною може бути перекидання техніки з тимчасово окупованої частини Криму для зміцнення оборонної лінії», – повідомили у ЗСУ.

А у місті Нова Каховка Херсонської області противник проводить обхід житла місцевих жителів. У ході перевірки звіряють реєстрацію та документи права власності на житло. У разі їхньої відсутності мешканців протягом тижня виселяють, а туди розквартують військовослужбовців російських окупаційних військ.

Нагадаємо, рік повномасштабної війни проти України обернувся для росії втратою 146 тисяч 820 військовослужбовців.

Раніше Генштаб повідомив, що окупанти вербують дітей до «юнармії» та примушують мирних жителів працювати за їжу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: