Макрон оголосив, що відвідає Китай: що відомо

Читать на русском
Макрон, анонсуючи свою поїздку до Пекіну, закликав Китай долучитись до дій західних країн, щоб посилити тиск на росію.

Сьогодні, 25 лютого, президент Франції Еммануель Макрон оголосив про плани відвідати з офіційним візитом Китай після публікації Пекіном документа, що пропонує «політичне рішення» війни в Україні.

Про це повідомляє видання Le Figaro.

Як зазначається, Макрон заявив у суботу, що вирушить до Китаю «на початку квітня», закликавши Пекін допомогти нам чинити тиск на росію», щоб «зупинити агресію» і «побудувати мир».

Війна росії проти України: як змінювалася риторика офіційного КитаюЯку позицію займає Китай щодо вторгнення росії в Україні, які заяви робили офіційні особи – на інфографіці.

Президент Франції не повідомив, чи зустрінеться він з лідером Китаю Сі Цзіньпіном, проте підкреслив можливу роль Китаю в Україні після того, як Пекін оприлюднив «мирний план».

«Все, що йде до миру, це добре, але цей мир можливий лише в тому випадку, якщо росія припинить свою агресію, виведе свої війська і почне поважати територіальний суверенітет України. Саме тому Україна має поставити свої умови, але я думаю, що Китай займається миром. Зусилля - це добре», - підкреслив французький президент.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що наступного тижня до Китаю приїде самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко.

МЗС Китаю оприлюднило свій мирний план щодо України 24 лютого. Він складається з 12 статей і включає, серед іншого, пункти про припинення бойових дій та поновлення мирних переговорів.

Згодом президент Володимир Зеленський озвучив свою позицію щодо запропонованого Китаєм плану мирного врегулювання війни росії проти України. Він також зазначив, що планує зустрітися із лідером Китаю Сі Цзіньпіном.

Також стало відомо, що Макрон і Шольц схиляють Зеленського до переговорів з росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: