Китай поділився з Києвом ключовими пунктами свого мирного плану – Кулеба

Читать на русском
Кулеба зазначив, що у пріоритеті для України все одно залишається Формула миру, ініційована президентом Володимиром Зеленським.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що Китай від імені топ-дипломата Ван І передав Україні ключові пункти свого мирного плану.

Про це глава МЗС заявив під час брифінгу з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом та головним дипломатом ЄС Жозепом Боррелем за підсумками зустрічі у Брюсселі.

Глава МЗС Китаю заявив, що війна в Україні «виходить з-під контролю»У Китаї стурбовані тим, що війна в Україні продовжуватиме загострюватися або навіть вийде з-під контролю, заявив глава МЗС.

Кулеба зізнався, що знайомий із планом лише зі слів Ван І, і пообіцяв уважно його проаналізувати, як тільки Китай відправить повний текст документа до Києва.

«У мене була зустріч із Ван І, він поділився зі мною основними елементами мирного плану. Я з нетерпінням чекаю на повний текст. Як тільки ми отримаємо документ, ми ретельно його вивчимо та зробимо висновки», – заявив міністр.

При цьому Кулеба зазначив, що у пріоритеті для України все одно залишається «Формула миру», ініційована президентом Володимиром Зеленським.

Раніше видання Financial Times писало, що Китай готує радикальне перезавантаження у зовнішній та економічній політиці. Відправною точкою дипломатичного перезавантаження Пекіна стане переоцінка переваг його тісних відносин із росією.

«Слово і діло» вивчило, яка риторика звучала від офіційних осіб КНР щодо війни росії проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: