В ОПУ відреагували на мирний план Китаю

Читать на русском
Подоляк наголосив, що будь-які пропозиції щодо врегулювання війни обов'язково мають включати пункт про виведення військ рф до кордонів 1991 року.
Фото: Офіс президента України

Будь-яка «мирна ініціатива», яка передбачає припинення вогню та встановлення нової лінії розмежування, призведе до погіршення ситуації в Україні.

Таку думку висловив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк, коментуючи мирний план Китаю щодо врегулювання війни росії проти України.

Війна росії проти України: як змінювалася риторика офіційного КитаюЯку позицію займає Китай щодо вторгнення росії в Україні, які заяви робили офіційні особи – на інфографіці.

«Будь-який «мирний план», в якому йдеться лише про «припинення вогню» і, як наслідок, про нову лінію розмежування та продовження окупації території України – це не про мир, а про заморожування війни, програш України», - заявив представник ОПУ.

Він наголосив, що будь-які пропозиції щодо врегулювання війни обов'язково повинні включати пункт про виведення всіх російських військ до кордонів 1991 року.

Нагадаємо, МЗС Китаю оприлюднило свій мирний план щодо України 24 лютого. Він складається з 12 статей і включає, серед іншого, пункти про припинення бойових дій та поновлення мирних переговорів.

Раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що заклик Китаю до мирних переговорів між Україною та Росією не викликає особливої довіри.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: