Росія звинуватила Україну в «підготовці озброєної провокації» у Придністров'ї

Читать на русском
У міноборони росії заявили, що Україна нібито готує провокацію проти Придністров'я. Для цього як привід планується інсценування наступу військ рф з території ПМР.
Фото: УНІАН

Міністерство оборони росії звинуватило Україну у підготовці «озброєної провокації» проти Придністров'я.

Таке повідомлення вранці 23 лютого було оприлюднено у ТГ-каналі відомства.

У НАТО прокоментували ймовірність російського наступу з Придністров'яЗаступник генсека НАТО заявив, що росія не має ні наміру, ні можливості почати війну проти Альянсу.

«За наявною інформацією найближчим часом київський режим готує збройну провокацію проти Придністровської Молдавської Республіки, яку буде здійснено підрозділами Збройних сил України, у тому числі із залученням націоналістичного формування «Азов». Як привід для вторгнення планується інсценування нібито наступ російських військ із території Придністров'я. Для цього українські диверсанти, які беруть участь у постановочному вторгненні, будуть переодягнуті у форму військовослужбовців збройних сил рф», – заявили в російському Міноборони.

У росії пообіцяли «уважно відстежувати» ситуація на кордоні України з Придністров'ям та «реагувати на будь-які зміни ситуації».

Нагадаємо, у травні минулого року росія вже влаштовувала провокації у Придністров'ї. Як пояснювали у РНБО, їхньою метою була спроба відкрити додатковий фронт на Одещині.

Зокрема, у Тирасполі сталася серія вибухів. В українській розвідці заявили, що це спланована провокація російських спецслужб.

Днями новий прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан заявив, що Придністров'я має бути демілітаризовано, а російські війська мають залишити регіон.

Раніше президентка Молдови Майя Санду заявила, що росія планує здійснити в країні державний переворот.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: