Вибухи у невизнаному Придністров'ї - це російська провокація — розвідка

Читать на русском
У ГУР додали, що для керівництва Придністров'я обстріл будівлі в центрі Тирасполя не став несподіванкою.
фото: ГУР

Серія вибухів у будівлі так званого «Міністерства державної безпеки» невизнаного Придністров'я - це спланована провокація російських спецслужб. Москва продовжить теракти в Тирасполі та інших містах окупованої території Молдови.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

«У столиці невизнаної «Придністровської Молдавської Республіки» (ПМР) 25 квітня близько 17:45 прогриміла серія вибухів. Вони відбулися в приміщенні, де розташовані офіси місцевого «Міністерства державної безпеки» і філії російської «Федеральної Служби безпеки» в ПМР», - зазначили в ГУР.

Українські розвідники зазначають, що цей випадок – один з низки провокативних заходів, організованих ФСБ для нагнітання панічних та антиукраїнських настроїв.

За задумом авторів, вони мають виправдати війну на території України, чи залучити «ПМР» до бойових дій.

В результаті вибухів будівля отримала пошкодження. Імовірно, обстріл проводився з ручних протитанкових гранатометів (РПГ).

У ГУР додали, що для керівництва Придністров'я обстріл будівлі в центрі Тирасполя не став несподіванкою. Ще 22 квітня стало відомо про плани влади ПМР підготувати «захищений пункт управління цивільної оборони міста». При цьому підкреслювалося, що в разі його відсутності ставилося завдання про його термінове створення.

«Тобто, ще за три дні до інциденту, керівники ПМР вже готувалися до його проведення і подбали про облаштування захищеного і комфортного бункера», - додали в розвідці, опублікувавши копію відповідного запиту.

У ГУР додали, що для керівництва Придністров'я обстріл будівлі в центрі Тирасполя не став несподіванкою.
фото: ГУР

«Або в якості території з певним мобілізаційним резервом, або як територію, з якої російські війська можуть проводити атаки на українську територію», - зазначили в розвідці, додавши, що ФСБ продовжить серію провокацій в Придністров'ї.

У Бюро реінтеграції Молдови заявили, що вибухи в будівлі МДБ невизнаного Придністров'я - це привід для створення напруженості в регіоні. Служба безпеки країни скликала термінове засідання у зв'язку з подією.

Нагадаємо, що у столиці невизнаної «Придністровської Молдавської Республіки» Тирасполі сталося кілька вибухів у приміщенні т.зв. Міністерства держбезпеки.

Раніше ми писали про те, що в російському Брянську пролунали вибухи вночі 25 квітня. Росіяни пишуть, що горить місцева нафтобаза.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: