Придністров'я необхідно демілітаризувати – прем'єр-міністр Молдови

Читать на русском
Придністров'я необхідно демілітаризувати, вигнати звідти російські війська, після чого інтегрувати мешканців регіону економічно та соціально. Про це заявив прем'єр-міністр Дорін Речан.
Дорін Речанfacebook.com/recean.md

Новообраний прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан заявив, що Придністров'я має бути демілітаризовано, а російські війська повинні залишити регіон. Після цього потрібно буде інтегрувати його мешканців економічно та соціально.

Про це повідомляє tv8.md з посиланням на слова прем’єра.

«Ми маємо домогтися однієї фундаментальної речі – демілітаризації. Після цього слідує все інше, і дуже важлива економічна та соціальна інтеграція наших громадян, які там перебувають, але на першому місці – демілітаризація. Це залежить від багатьох речей, але в якийсь момент це буде вирішено», – заявив прем'єр.

Санду заявила про плани росії влаштувати держпереворот у МолдовіРосія планує держпереворот у Молдові, щоб змінити владу на проросійську, зупинити євроінтеграцію країни та використати її у війні проти України. План рф передбачає напади на державні будівлі та захоплення заручників.

Речан зазначив, що Молдова дотримується конституційного нейтралітету, проте це не зможе захистити у разі нападу агресора.

Також він наголосив на тому, що безвідповідально ігнорувати небезпеку та вводити суспільство в оману щодо того, що небезпеки не існує. Особливо зважаючи на присутність російської армії у придністровському регіоні, на міжнародно визнаній території Молдови.

«Ми знаходимося в періоді геополітичних тектонічних рухів, і в цих умовах, я впевнений, всі розуміють, що це необхідно зробити», – резюмував Речан.

Зазначимо, будучи кандидатом на пост прем'єра Молдови, колишній очільник МВС Дорін Речан, представляючи програму нового уряду республіки, заявляв, що має намір добиватися «демілітаризації Придністров'я» та виведення російських військових із території невизнаної ПМР.

Нагадаємо, у Молдові затвердили новий уряд.

Також у Зеленського відреагували на плани росії здійснити держпереворот у Молдові.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: