Росія готує ракетний удар по Придністров'ю, в якому звинуватить ЗСУ – розвідка

Читать на русском
Росія може завдати масованого ракетного удару по Придністров'ю з жертвами серед мирного населення і хоче звинуватити в цьому Україну.

Російська армія може завдати масованого ракетного удару по невизнаному Придністров'ю з жертвами серед мирного населення. При цьому рф готується звинуватити в цьому Україну.

Про це йдеться у заяві ГУР Міноборони у Telegram у вівторок, 26 квітня.

У РНБО назвали причини провокацій росії в Придністров'їМета провокацій росії у невизнаному Придністров'ї – відкрити додатковий фронт на Одещині та відвернути увагу від Маріуполя.

«Жителі невизнаної «Придністровської молдавської республіки» отримують СМС від імені нібито Збройних сил та спецслужб України. У них міститься попередження про «ракетний та артилерійський» удар по території «ПМР», - розповіли у розвідці.

Цитата з фейкового повідомлення:

«Служба безпеки України наполегливо рекомендує провести евакуацію цивільного населення в більш безпечні регіони. Запевняємо, Збройні Сили України не бажають зла мирним жителям, однак люди що залишилися в містах будуть сприйняті в якості диверсійних груп і будуть ліквідовані без попередження. Рівно о 19:00 буде проведено ракетний та артилерійський обстріл об’єктів на території республіки».

«Ці повідомлення активно висвітлюються російськими пропагандистськими інформаційними ресурсами», - зазначили в МОУ.

У міністерстві наголосили, що «Україна не має жодного стосунку до цієї та подібних провокацій. Подібні фейки та інциденти, які, ймовірно, відбудуться на території «ПМР», не що інше, як чергова провокація російських спецслужб проти України та Молдови».

Напередодні у Придністров'ї заявили про обстріл «Міністерства держбезпеки» із гранатомета.

Розвідка України повідомляла, що серія вибухів у будівлі так званого «Міністерства державної безпеки» невизнаного Придністров'я – це спланована провокація російських спецслужб.

Президент Молдови Майя Санду скликала сьогодні Вищу раду безпеки у зв'язку з ситуацією в невизнаній ПМР.

Влада Придністров'я також оголосила про запровадження на 15 днів «червоного рівня» терористичної небезпеки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: