У РНБО назвали причини провокацій росії в Придністров'ї

Читать на русском
Мета провокацій росії у невизнаному Придністров'ї – відкрити додатковий фронт на Одещині та відвернути увагу від Маріуполя.
esp.md

Мета провокацій росії у невизнаному Придністров'ї – відкрити додатковий фронт на Одещині та відвернути увагу від Маріуполя.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони України у Telegram-каналі.

«Провокації рф у Придністров'ї здійснено ФСБ рф із метою відкрити додатковий фронт на Одещині. Така ситуація змусить ЗСУ перетягнути сили у цьому напрямку, послабивши їх у Миколаївській області», - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у відомстві, Придністров'я наслідуватиме білоруський сценарій, а саме «підтримка рф без вступу в активну фазу війни».

При цьому друга причина провокацій – це виправдання своїх дій в Україні.

«Скинувши обстріли в Тирасполі на ЗСУ, росія, «рятуючи своїх», виправдовує вторгнення в Україну та смерть тисяч своїх солдатів», - пояснюють у РНБО.

Натомість ще однією причиною у відомстві називають відведення уваги з Маріуполя, де на картах знайшли чергові братські могили.

«Таким чином росія «замітає сліди» своїх військових», - додають у повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні вранці з'явилася інформація, що у Придністров'ї було підірвано дві вишки радіозв'язку та військовий аеродром. Постраждалих нема.

Напередодні у Придністров'ї заявили про обстріл «Міністерства держбезпеки» із гранатомета.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: