Під час візиту Байдена до Києва окупанти здійснили невдалий запуск ракети «Сармат» – CNN

Читать на русском
Один з американських чиновників розповів, що Штати не розглядають цей запуск як ескалацію з боку країни-агресора.
president.gov.ua

Під час перебування президента США Джо Байдена в Україні, рф провела випробування міжконтинентальної балістичної ракети «Сармат», яке виявилося невдалим.

Про це повідомляє CNN, з посиланням на двох анонімних американських посадовців.

Як зазначається, один з американських чиновників розповів виданню, що рф заздалегідь повідомила США про запуск ракети через деконфліктні лінії. При цьому, інший посадовець сказав, що Штати не розглядають цей запуск як ескалацію з боку країни-агресора.

Як росія вже дев'ять років «озброюється» міжконтинентальною ракетою «Сармат»Росія вже котрий рік обіцяє розпочати серійне постачання армії ракет Сармат і поставити їх на бойове чергування. Докладніше – на інфографіці.

Джерела CNN також повідомили, що випробування міжконтинентальної балістичної ракети «Сармат», яку на Заході прозвали «Сатана II» і яка здатна нести кілька ядерних боєголовок, схоже, провалилося. Інакше, за їхніми словами, російський диктатор путін розповів би про нього у своєму зверненні 21 лютого до Федеральних зборів.

Згідно з офіційними російськими даними, ракета «Сармат» має дальність польоту понад 11 тисяч кілометрів і може нести боєголовку вагою 100 тонн.

Нагадаємо, що в Україну вранці 20 лютого несподівано для всіх прибув з візитом президент США Джозеф Байден.

«Слово і діло» зібрало все, що відомо про візит Байдена в Україну, а також спробувало розібратися, що б це могло означати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: